Formsanté

Estetiğe İhtiyacınız Var Mı 2 Dakikada Öğrenin

subat-2013-estetik-resim-1

Karşısında en çok vakit harcadığımız aynalar sihirli olmasa da aslında bize çok şey anlatabilir. Bir aynanın karşısında durup, iki dakika içerisinde estetik cerrahiye ihtiyacınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Şimdi evinizde bulunan bir boy aynasının karşısına geçin ve kendinizi muayene etmeye başlayın.

Pamuk Prenses masalındaki Kötü Kraliçe aynaya bakıp, “Kim en güzel?” diye sorduğunda bir türlü istediği cevabı alamıyordu çünkü yanlış soruyu soruyordu. Önemli olan başkalarına benzemek değil, en güzel halimize sahip olabilmektir. Güzellik kavramından bahsederken günümüzde estetik cerrahiyi anmadan geçmek doğru olmaz. Estetik cerrahinin hayatımızdaki yeri giderek artarken bir taraftan da aslında gerekli mi sorusu kafamızı kurcalıyor. Hayati olarak zorunlu olmayan ancak yapıldığında yaşam kalitesini hem ruhen hem de fiziksel olarak artıran ameliyatlara ihtiyacınız olup olmadığını iki dakika içinde kendi kendinizi muayene ederek öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz? Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Özdemir’den “Vücudumun estetiğe ihtiyacı olup olmadığını nasıl anlarım?” sorusunun yanıtlarını öğrendik…

2 dakikalık muayene
Estetik cerrahi müdahaleye ihtiyacınız olup olmadığını iki dakika içinde anlayabilirsiniz. Üstelik herhangi bir muayene aletine ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken ayakta dik durmak ve her şeyi görmeye çalışmak…

SAÇ
● Ayakta durduğunuz sırada, karşınızda bulunan bir aynaya baktığınızda kafanızda alnınızın zamanla genişlemiş ve saçlı alanın azalmış olduğunu görüyorsanız, saç ekimi yaptırmak isteyebilirsiniz. Daha detaylı bir muayene ve tedavi planı için plastik cerrahi uzmanına başvurmanız size detaylı bilgiyi sağlayacaktır.

BURUN
● Ayakta durduğunuz sırada, aynaya baktığınızda burnunuzun uç kısmının düşüklüğünden dolayı deliklerini göremiyorsanız ve nefes almanızda sıkıntı varsa, burun estetiği ameliyatı olmanız gerekebilir. Yapılacak ameliyatta burnun dış kısmının yanı sıra burnun iç kısmı, kemik ve kıkırdak yapılarıyla birlikte düzeltilir.
● Ciddi deformitesi olan burunlarda ameliyatsız çözümler, ufak müdahaleler ya da sadece iç veya dış kısmının düzeltilmesi başarısız sonuç verir. Bu nedenle burun estetiği hem nefes alma yönünden hem de düzgün bir şekil yönünden bir bütün olarak ele alınmalıdır. Estetik bir ameliyat olan rinoplasti ameliyatı ile estetik amaçlı olmayan septoplasti ve burun eti ameliyatları çoğu zaman birlikte planlanmalıdır.

GÖZ KAPAĞI
● Ayakta durduğunuz sırada, ileri bakışta üst göz kapaklarınız görüş alanına sarkıyor ve ileriyi yeterince göremiyorsanız, muhtemel bir göz kapağı ve beraberinde kaş germe estetiği yaptırma zamanınız gelmiş demektir.
● Ayakta durduğunuz sırada, alt ve üst göz kapaklarınızın yan kısımlarda birleştiği nokta, iç kısımlarda birleştiği noktadan daha aşağı kısımdaysa, aynada kızgın ya da depresyonda bir insan görüntüsü varsa kaş germe estetiği ile birlikte göz kapağı askısı (kantoplasti) ameliyatları sizi bu görüntüden kurtarabilir.
● Ayakta durduğunuzda, karşınızdaki aynada alt göz kapaklarında şişkinliklerden dolayı yorgun veya akşamdan kalma bir kişiyi görüyorsanız ya da çökük bir alt göz kapağı fark ediyorsanız, alt göz kapağı estetiği ile birlikte orta yüz germe ameliyatı sizin için uygun olabilir.

Devamı diğer sayfada

BOYUN
● Ayakta durduğunuz sırada, karşınızdaki aynada yanak bölgesinde sarkmalar, derin çizgiler ve boyun bölgesinde çeşitli sarkmalar var ise yüz ve boyun germe ameliyatlarına ihtiyacınız olabilir. Yüz bölgesine germe ameliyatı yapıldığında, boyundaki deformitelere müdahale edilmezse, sonuçta boyundaki durum daha da göz önünde ve dikkat çeker hale gelir. Bu nedenle yüz ve boyun germe estetik ameliyatları sıklıkla birlikte yapılmalıdır.

MEME
● Ayakta durduğunuz sırada, gövdenizi eğmeden aşağı doğru baktığınızda göbeğinizi göremiyorsanız, meme küçültme ve dikleştirme estetik ameliyatı zamanı gelmiştir. Bu durumda yapılması muhtemel estetik meme ameliyatının şekli ve kesi yerlerine plastik cerrahi uzmanı ile birlikte karar verebilirsiniz.
● Ayakta durduğunuzda, meme dokunuzun göğüs kafesi üzerinde düz bir cilt dokusu gibi uzandığını görüyor ve sütyeninizin içini doldurmadığını fark ediyorsanız, silikonla meme büyütme ameliyatı bu soruna çare olacaktır. Muhtemel bir ameliyat için zamanlama ve yöntem hakkında plastik cerrahi uzmanınızdan daha detaylı bilgi almanızda fayda olabilir.

KARIN
● Ayakta durduğunuz sırada, gövdenizi eğmeden aşağı doğru yeterince bakamıyor ve boynunuzu bükemiyorsanız, muhtemelen aşırı kilo nedeniyle boyun hareketleriniz dahi kısıtlanmıştır. Yaşam kalitenizin artması için, acilen egzersiz ve diyetle zayıflama, gerekirse mide balonu yöntemiyle zayıflama ameliyatı yaptırmanız gerekebilir.
● Ayakta durduğunuz sırada, gövdenizi eğmeden aşağı doğru baktığınızda göbek bölgenizin altında dış cinsel organların olduğu bölgeyi ve ayaklarınızı göremiyorsanız karın estetiği ameliyatına ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz. Yapılacak ameliyat seçenekleri çeşitli karın germe ameliyatları ve liposuction yöntemleridir. Bu iki ameliyat yöntemi birbirine alternatif değil; aksine farklı durumlarda uygulanan farklı ameliyat yöntemleridir. Ancak liposuction ve karın germe ameliyatı deformitenin şekline göre sıklıkla beraber de uygulanabilir.

subat-2013-estetik-resim-2KOL
● Ayakta durduğunuz sırada kollarınızı yukarı kaldırdığınızda, kol deriniz bir yelken gibi sallanıyorsa kol germe ameliyatına ihtiyacınız var demektir.

2011 yılında ABD’de 1,6 milyonu cerrahi olmak üzere toplam 9,2 milyon adet kozmetik işlem uygulandı. Amerikalılar 6,2 milyar doları cerrahi işlemler için olan toplam 10 milyar dolarlık bir harcamayı estetik işlemler için harcadı. Bu rakamlar, estetik prosedürlerin ne kadar ciddi bir sektör oluşturduğunu gösteriyor.

VAJİNA
● Ayakta durduğunuzda, cinsel organ bölgenizin üzerindeki üçgen bölgenin çok şişkin, iç dudakların parçalı ve çok büyük olduğunu görüyorsanız, liposuction ve iç dudak küçültme (labioplasti) ameliyatı sizin sorununuzu çözebilecek cerrahi yöntemlerdir. İç dudaklar birbirinden çok ayrık duruyorsa, vajinoplasti (vajina daraltma ve gençleştirme) ameliyatı gereksinimi de olabilir.

KALÇA
● Ayakta durduğunuzda, aynada düz ve sarkık bir kalça görüyorsanız kalça dikleştirme ve silikon protezlerle kalça büyütme ameliyatı için uygun bir aday olabilirsiniz.

BASEN
● Aynı şekilde kasıklardan altta uyluk cildiniz gevşek ve kırış kırış ise uyluk germe ameliyatı sizin için uygun olabilir.

BACAK
● Ayakta topuklarınız birbirine bitişik dururken, diz altında bacaklarınızın birbirinden fazla ayrık durduğunu görüyorsanız, baldır proteziyle (silikon) çarpık bacak düzeltme estetiği sorununuza çare olabilir. Ayak bileklerinizin neredeyse bir boru gibi bacaklarınızla aynı kalınlıkta olduğunu görüyorsanız, bileklerinize liposuction yapılarak daha narin ayak bileklerine sahip olabilirsiniz.

Op. Dr. Hakan Özdemir, estetik cerrahi operasyona karar vermeden önce şu uyarılarda bulunuyor: “Her şeyden önemlisi iki dakikalık muayene size çok önemli bilgiler verse de vücudunuzda beğenmediğiniz, eksik gördüğünüz veya deformasyona uğradığını düşündüğünüz bölgeler için mutlaka bir estetik ve plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekiyor.” Op. Dr. Özdemir, yapılması gereken veya önerilen estetik işlem ile sizin düşündüğünüz cerrahi işlemin her zaman aynı olmadığını anlatıyor ve ekliyor: “Unutmayın ki; vücudunuza nasıl davranacağınıza karar vermek sizin hakkınızdır. Yapılacak doğru müdahaleler fiziksel ve ruhsal sağlığınızı üst düzeylere taşıyabileceği gibi, gereksiz ve yanlış müdahaleler geri dönülmesi zor problemlerle karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir ve sağlığınızı bozabilir.”

Deran ÇETİNSARAÇ

Formsanté Dergisi Şubat 2013 Sayısı

Exit mobile version