Formsanté

“Fingerfood” kaçamaklar

Bütün yaz yediklerinize dikkat ettiniz ve forma girdiniz; işte şimdi kaçamak yapma vakti… Tarifini verdiğimiz ‘fingerfood’ atıştırmalıklar, kesinlikle parmaklarınızı yedirecek kadar lezzetli! Üstelik, inanın, pek çoğu sandığınızdan daha da masum…

Elif Nazlı Duran – Nilay Yalçınkaya – FotoĞraflar: Ozan Kutsal

Çıtır çıtır deniz ürünleri, erimiş çikolataya batırılan meyveler, en nefis mevsim sebzeleriyle süslü bir pizza ya da mis gibi lavanta kokan bir ‘panna cotta’… Hepimiz zaman zaman kaçamak yapmak isteyebiliriz; Ortaköy’de yeni açılan Lavanta Restoran’ın aşçısı Ulaş Aslan sizin için yaz akşamlarına keyif katacak atıştırmalıklar hazırladı. Amerikalıların ‘fingerfood’ olarak tanımladığı, bu yiyecekleri yerken tek kural parmaklarınıza dikkat etmek! Ve son bir not da, ‘ben kesinlikle diyetimi bozmam’ diyenler için, porsiyonları küçük tutar ve bir sonraki öğünde yediklerinize biraz dikkat ederseniz, pekala bunlarla da formunuzu koruyabilirsiniz.

Kavun ve Mozzerellalı
İTALYAN SALAMI (1 porsiyon)

Malzemeler:
60 gr prosciutto, 1 dilim kavun, 1 top mozzerella, 1 adet Frenk soğanı

Hazırlanışı:
Kavunu servis tabağına alın ve üstüne İtalyan salamını (prosciutto) yayın. Mozzerellayı, birkaç parçaya bölün ve kavunun yanına gelişigüzel serpin. Üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirdikten sonra Frenk soğanlarıyla süsleyip, servis edebilirsiniz.

PİZZA VERDE (4 kişilik)

Malzemeler
6 adet domates, 3 adet kırmızıbiber, 3 adet kabak, 50 gr peynir (isteğe göre kaşar veya parmesan)

Hamuru için:
450 gr un, 220 ml su, 2 çay kaşığı tuz,
1 bardak zeytinyağı
1 küp maya

Hazırlanışı:
Geniş bir kapta ilk önce un ve suyu karıştırın. Mayayı ilave edip bir süre yoğurduktan sonra tuz ve zeytinyağını da ekleyin. Hamurunuz kulak memesi kıvamına geldiğinde, buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Ardından bir tepsiye yayıp, üzerine ince ince dilimlediğiniz malzemeleri ekleyin ve önceden ısıttığınız fırında 35 dakika pişirin.

Haberin devamı 2008 Ağustos sayımızda…

Exit mobile version