Formsanté

Genç, sağlıklı, başarılı&aktifler

mart-2012-stil-resim-1

Pis Yedili dizisinin iki başrol oyuncusu Kadir Doğulu ve Eda Ece ile önce fitness salonunda ter döktük. Ardından sağlıklı ve başarılı olmalarının sırlarını öğrendik.

Kadir Doğulu
“Benim için hayatın motivasyonu aşktır”

Son dönem gençlik dizilerinin yakışıklı ve karizmatik ismi Kadir Doğulu, spora ve beslenmesine çok önem veriyor. Bunun karşılığını da genç kızları peşinden sürükleyen duruşu ile alıyor.

Sağlıklı yaşam sizin için ne anlam ifade ediyor?
Son birkaç yıldır çok düzenli yaşamaya dikkat ediyorum. Bu düzen içerisinde beslenme ve spor benim için çok önemli. Zaman zaman profesyonel yardım da alarak beslenme düzenime şekil veriyorum.

Nasıl besleniyorsunuz? Günlük beslenme düzeninizden biraz bahsedebilir misiniz?
Hayatımın çok ciddi bir bölümünü spor kaplıyor. O yüzden zaman zaman değiştirdiğim beslenme alışkanlıklarım var. Yediklerimin her zaman sağlıklı olmasına özen gösteriyorum. Mesela; gün içerisinde almam gereken protein ve karbonhidrat miktarlarını aksatmayacak şekilde yiyeceklerimi hazırlayıp yanımda taşıyorum ya da bulunduğum ortamda buna uygun yiyecekler tüketiyorum.

Sette nasıl besleniyorsunuz?
Set yemeklerimiz gayet sağlıklı. Bu nadir bulunan bir şans aslında. Ama ben setteki yemeklerin bana uygun olmadığını bildiğim zaman kendi getirdiğim yiyecekleri tüketiyorum.

Sporu ne kadar süredir, haftada kaç gün yapıyorsunuz?
Hayatımın her döneminde spor vardı. Okul zamanında da çeşitli branşlarda uzun süre sporla uğraştım. Enerjimi tüketmeyi severim. Bunun için spor bana göre doğru bir seçim. Bir dönem çok ciddi boks sporu ile uğraştım. Profesyonel anlamda değil tabi… Amatör olarak uzun süre boks yaptım. Son zamanlarda direncime ve sağlığıma iyi gelecek idmanlar yapıyorum. Genelde kardiyo ağırlıklı olmak üzere spor yapıyorum. Ayrıca ağırlık çalışmaları da yapıyorum.

mart-2012-stil-resim-2“Bu işi yapmayı çocukluğumdan beri çok istedim ama şartlar yapmama müsaade etmedi. Ve bir süre sonra olamayacağını düşünüp başka işlere yöneldim. Yani hiçbir zaman işin buralara geleceğini düşünmedim.”

Daha önce de bir gençlik dizisinde Küçük Sırlar’da yer aldınız. Pis Yedili de bir gençlik dizisi. Aynı rolün üzerinize yapışmasından korkuyor musunuz?
Ben ikinci defa gelen gençlik işi gibi bakmadım. Bu işi çok sevdim ve çok farklı bir karakter olduğunu görünce olabileceğini düşündüm. Küçük Sırlar’dan sonra gelen diğer tekliflerin hepsi ‘Ali‘ karakterine çok benziyordu. Aslında ben ikinci defa Ali olmamayı tercih ettim.

Canlandırdığınız karakterden biraz bahsedebilir misiniz? Sizinle uyuşan yönleri var mı?
Tabi bazen bana benzeyen yönleri olduğunu fark ediyorum. Bunların farkına vardıkça karakteri canlandırmak bana daha keyifli geliyor.

Kadınların en beğendiği erkek oyuncular arasında yer almak nasıl bir duygu?
Her zaman söylerim karşılıksız sevginin ve saygının değeri paha biçilemez. Tabi ki gurur verici. Umarım her zaman elimden gelenin en iyisini yapacağım ve bu durum hiç değişmeyecek. Devamı diğer sayfada

Yolda yürürken, kalabalık içinde nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Tepkilerin hepsi çok keyifli oluyor. Bazen çok komik anlar yaşanıyor. Bu durumdan hiçbir zaman sıkılıp bıkmak mümkün olmaz herhalde. Yaptığınız işin doğruluğunu sokaktaki tepkiden anlayabiliyorsunuz.

Size göre ünlü olmanın zorlukları neler?
Zaman zaman etrafınızdaki insanların beklentileri ve bakış acıları değişebiliyor…

Yemek yapar mısınız?
Yemek benim hayatımdır. Her an yerim, her uygun bulduğum an yemek yaparım. En güzel şunu yaparım demek olmaz benim için. Yemeğimi yiyen kişilere sormak gerekiyor. Ama en çok makarna çeşitleri yapmayı severim.

mart-2012-stil-resim-3Meyve ve sebze ile aranız nasıl?
Hepsini gerektiği yerde tüketmeye özen gösteririm. Ayırt ettiğim sebze veya meyve yok. Beslenmeme dikkat ettiğim için sürekli farklı çeşitlerde meyve ve sebze tüketirim.

Uyku düzeninize dikkat ediyor musunuz?
Çok isterim ama bizim işi yapan ve benim gibi yoğun iş hayatına sahip olan kişiler, uyku düzenine pek dikkat edemez. Elimden geldiğince özen gösteriyorum diyelim…

Bir ilişkide doğal olmayan her davranış beni çok rahatsız eder. Düşündüğü şeyi anında söyleyen bir adamım. Karşımdakinin de öyle olmasını isterim.

Alışveriş sevenlerden misiniz? Dolabınızda olmaz olmazlarınız neler?
Hayır. Başkası benim için alışveriş yapsa çok memnun olurum. Bazı belli başlı takıntılı olduğum kıyafetlerim vardır. Onların dolabımda her zaman olmasına dikkat ederim. Eğer çıkacaksam sadece bu yüzden alışverişe çıkarım. Bazı düz renkli tişörtlerim olmazsa olmazımdır. Bazı ceket tiplerim vardır mesela. Jean tek tiptir benim için. Hep aynıdır jeanlerim. Renkleri değişir sadece. Daha çok rahat şeyleri tercih ederim günlük hayatımda. Bazı renklerim vardır; kimsenin giyemeyeceği renkler. Seçimlerim anıma göre değişiklikler de gösterir.

En çok nerelerden alışveriş edersiniz?
Dediğim gibi alışveriş için fazla vakit harcamak pek benim tarzım değildir. O yüzden ihtiyacım olduğunda gidip alışveriş yaptığım sabit mağazalarım vardır. Beyoğlu’nda, Etiler’de, Anadolu Yakası’nda…

Bakımlı bir erkek misiniz? Eğer öyleyse yaptığınız düzenli bakımlar nelerdir?
Kendime dikkat ederim. Görüntüm için kendimce yaptığım şeyler vardır tabi. İyi beslenme birçok kötü görüntünün önüne geçer. Beslenme alışkanlığı ve yaşam tarzı insanın görüntüsünü çok etkiler. Kişilere göre değişiklik gösterdiği için şunu yapıyorum, bunu yapıyorum demek istemem. Bazı kremler ve iyi görünmek veya hissetmek için mutlaka tükettiğim besinler var.

Kendinizi kötü hissettiğinizde rahatlamak için ne yaparsınız?
Susarım ve içimde birikenleri atabilmek için yürürüm, ter dökerim.

Aşk sizin için ne anlam ifade ediyor?
Aşk hayatın motivasyonudur benim için çoğu zaman. Olmaz ise olmaz. Tabi ki karşılıklı olduğu zaman tadından yenmez. O yüzden çoğu zaman dedim. Devamı diğer sayfada

mart-2012-stil-resim-4“Ben pek fazla kendini beğenen ya da bu konu üstünde düşünen biri değilim. Şu an sorun yaşadığım için cildim benim için ön planda. Cildimin ve saçlarımın bu makyaj ve boya yüzünden yıpranmasını önlemeye çabalayarak yaşıyorum.”

Eda Ece
“Heyecanı seven bir ruhum var”

Hayatı seviyor çünkü ona hep sürprizler yaptığına inanıyor. Sanat galerisinde çalışırken kendini Pis Yedili’nin setinde bulan Eda Ece ile yaşam tarzını, güzellik sırlarını ve beslenme düzenini konuştuk.

Nasıl besleniyorsunuz? Günlük beslenme düzeninizden biraz bahsedebilir misiniz?
Düzenli beslenme ve uyku benim çalışma düzenimde mümkün olmuyor. Sette herzaman sebze yemekleri, zeytinyağlı seçenekleri ve meyve oluyor. Bize iyi bakıyorlar. Ama çay ve kahve çok tüketiliyor. Bu abartılı durum zarar veriyor ama önüne de geçilmiyor. Zinde kalmak için çay ve kahveye ihtiyaç duyuyoruz. Ben sette çalışmadan önce bu kadar çay ve kahve tüketmezdim. Set hayatının bana aşıladığı en kötü alışkanlık bu oldu.

Spor yapıyor musunuz?
BAPS pilates stüdyosunda pilates dersi aldım. 20’lik paket aldım ve henüz 4 dersine gittim. Şu an bu çalışma düzeninde ruhuma da iyi geldiğine inandığım için tercih ettiğim ve uygun bulduğum spor pilates oldu.

Pis Yedili’den önce neler yapıyordunuz?
Bir sanat galerisinde çalışıyordum. Sanatı yakından takip etmek çok keyifli bir işti. Çok değerli sanatçılarla tanışıp, yurtdışı fuarlarını ve galerilerini onlar rehberliğinde gezme imkanı buluyordum. Hala da o çevremi koruyorum.

Bu projeye nasıl başladınız?
Menajerim Tümay Özokur, Gani Müjde’nin yeni başlayacak projesindeki ‘Cimbom’ karakterine uygun fiziksel özelliklerimin olduğunu ve rolün üstesinden gelebileceğime inandığını söyledi. Onun yönlendirmesiyle herkes gibi Pis Yedili elemelerine girdim. Ve Cimbom rolü benim oldu.

Yemek yapar mısınız? Meyve ve sebze ile aranız nasıl?
Yemek yapmıyorum. Pek tarif bilmiyorum. Ama bazen arkadaşlarım ya da ailem için tariflere bakarak yemek yapmaya çalıştığım da oluyor. Aslında güzel yemek yapıyorum ama pek ilgi alanıma girmiyor. Bu soruyu Kadir’e sormak lazım. Hem gastronomi okuyor, hem de çok güzel yemek yaptığına şahit olduk. Sete bir kere pasta yapıp getirmişti, oynadığı karakterin doğum günüydü. Çekim biter bitmez pastanın büyük bir kısmını bayıla bayıla yedim.

Uyku düzeninize dikkat ediyor musunuz?
Yoğun bir tempoda çalışınca uyku düzeni pek kalmıyor. Hemen hemen her gün set oluyor bazen vakitli bitiyor bazen ise sabahlara kadar sürüyor. O yüzden şu an bir uyku düzenim yok, sık sık değişiyor. Ama en az 8 saat uyuduğumda kendimi çok daha zinde ve mutlu hissediyorum. Az uyuduğumda ise mutsuz ve gergin oluyorum.

Modayı takip ediyor musunuz?
Modayı seviyorum. Kız olduğum için mutlu olma sebeplerimden biri modanın kızlar için sunduğu zengin çeşitler. Güzel giyinen erkekler de var ama kızların sahip olduğu aksesuar çeşitliliği onlarda yok. Hem bize daha çok yakışıyor! Kendi tarzı olan insanları takdir ediyorum. Ben rahatıma çok düşkün bir insan olduğum için güzel elbiseler seçsem bile yine sonunda en rahat ettiğim kıyafetlerle kasada buluyorum kendimi. Belki biraz daha moda aşkım olsaydı rahatımdan ödün verebilirdim. Ama malesef rahata düşkünlüğümün moda anlayışımın önüne geçtiğini hissediyorum. Devamı diğer sayfada

Cildinize nasıl bir bakım yapıyorsunuz? Özel maskeleriniz var mı?
Cildim ile çok uğraşıyorum. Düzenli olarak ziyaret ettiğim bir dermatoloğum var Fügen Çekin. Her gün yüzüme defalarca televizyon makyajı yapıldığı için cildim tepki gösterdi. Bunun için çeşitli ilaç ve kremlerle hala tedavim sürüyor. Yine doktorumun güzellik merkezinde cilt bakımımı 15-20 günde bir yaptırıyorum. Yoksa nefes almadığını hissediyorum.

mart-2012-stil-resim-5Saçlarınıza nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?
Saçlarımı küt kestirmiştim bundan aylar önce. Kahverengi benim doğal saç rengim. Ama Cimbom rolü için sarıya boyatmam gerekti. Sarıya boyatmak için saça çok işlem yapılması gerekiyor. Bu da saçı çok yıpratıp kurutuyor. Bu yüzden yine dermatoloğumun önerdiği bakımları uyguluyorum. Bana karışımlar yazıyor. Gece yatmadan o karışımları sürüyorum.

Kendinizi kötü hissettiğinizde rahatlamak için ne yaparsınız?
Kendimi kötü hissettiğim anlarda eve kapanırım. Pek kimseyle görüşmem, telefonlaşmam. Kendi başıma sakinleşmeye, dinlenmeye ihtiyaç duyarım. Bazen yorulduğumda da aynı şeyi yapıyorum. Kendimi eve kapatıyorum kimseyle iletişim halinde olmuyorum. İçe kapanmak iyidir, kendi iç benliğinden beslenip tekrar dışa dönersin. Ben kendimle başbaşa olduğum yalnız zamanlarımı çok değerli buluyorum. Eğer birkaç hafta hiç kendi başıma oturup düşünmediğim, dinlenmediğim olursa, çok mutsuz ve verimsiz oluyorum.

Aşk sizin için ne anlam ifade ediyor?
Aşk güzel bir duygu. Ben de her insan gibi aşka ihtiyaç duyuyorum. Herkesin karşı taraf ile beğenileri, ilgisini çeken fiziksel özellikler ve huylar vardır. Ama mutlaka bütün bu fikirlerini yıkan birileri de olmuştur. Aşkın tamamen iki insan arasındaki iletişimle ilgili olduğuna inanıyorum. Eğer kendini karşındakine olduğun gibi anlatıp onun da seni olduğun gibi tanımasına izin verirsen ve sonucunda ikiniz de beraber olmaktan keyif alıyorsanız, aşk gerçekten bu hayatın nasıl güzel yaşanabildiğinin cevabı oluyor.

Evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Size uzak mı?
Evlilik aşk yaşarken sevgilimle almak istediğim iki kişilik bir karar değil. İki kişinin bir kararı ama iki kişilik bir karar değil. Ailem olmasını istediğimde gündemime gelecek bir konu. Bir gün çocuklarım olmasını istersem ve ilişki yaşadığım insan da hayatının o evresinde hissederse kendini bir aile kurmak için evlenirim. Ben de kalabalık bir ailede büyüdüm ve yetişmemde çok güzel etkileri olduğunu düşünüyorum. Günün birinde bir ailem olacağını umuyorum. Bence bir aile kurmadan yaşlanırsam, yarım kalmış hissederim. Hayatta başarmak istediğim şeyler arasında mutlu bir aile kurmak da var.

Kariyerinizle ilgili planlarınızdan bahseder misiniz?
Gelecek ile ilgili planlarım yok. Öngörülerim ve umutlarım var tabi ama hayat bana her zaman sürprizli davranmıştır. Sanırım benim kaderimde planladığını yaşamaktan çok, sürprizlerle karşılaşmak var. Böyle bir karakterim ve gelecek algım da yok zaten. Hayatı geldiği gibi yaşamayı seviyorum. Plan kısmını pek tutturamıyorum. Heyecanı seven bir ruhum var.

Nilgün YILDIZ – Fotoğraflar: Koray PEKÖZKAY

Formsante Dergisi Mart 2012 Sayısı

Exit mobile version