Formsanté

Hangi ayda hangi meyve ile tatlı yapılmalı?

Her şeyi mevsiminde yemenin tadı bir başkadır. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler hem daha lezzetli hem daha sağlıklıdır. Doğal olarak yetiştirildiği ve doğal olarak olgunlaştıkları için vitamin ve mineral değerleri daha yüksektir. Hem de fiyat olarak daha uygundur.

Mevsiminde yapılan tatlılar her zaman daha lezzetlidir. Kışın yapılan çilekli pasta ile yazın yapılan arasında ciddi farklılık gösterir. Kışın çilek serada yetişir iri olmasına rağmen içi beyaz ve lezzetsizdir. Yazın ise küçük olmasına rağmen içi kırmızı ve tatlıdır. Yazın toplayıp dondurucuya attığımız ürünlerde dahi dondurucudan çıktıktan sonra ilk halini almaz. Su ve nem kaybı olur. Aynı lezzeti alamayız. Peki, hangi ürünler hangi aylarda yenilmeli? Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.

HANGİ AYDA HANGİ MEYVE İLE TATLI DAHA LEZZETLİ OLUR?

ARALIK

Elma, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, muz, Trabzon hurması, kivi, kestane.

OCAK-ŞUBAT

Elma, muz, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, kestane.

MART

Muz, elma, limon, mandalina.

NİSAN

Limon, çağla.

MAYIS

Yeşil erik, çilek, dut.

HAZİRAN

Yeşil erik, çilek, kiraz, kayısı, şeftali, dut, vişne, mürdüm eriği.

TEMMUZ

Kiraz, vişne, şeftali, karpuz, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, kayısı, mürdüm eriği.

AĞUSTOS

Vişne, şeftali, karpuz, kavun, mısır, mürdüm eriği, dut, böğürtlen, incir, kırmızı erik.

EYLÜL

Şeftali, karpuz, kavun, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık.

EKİM

Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut.

KASIM

Portakal, ayva, nar, greyfurt, armut, Trabzon hurması, muz, kivi, mandalina, kestane.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version