Formsanté

Hem tok tutsun hem beslesin mi istiyorsunuz? İşte besleyici atıştırmalıklar

hem-tok-tutsun-hem-beslesin

Sağlıklı beslenme rutinine sadık kalmak için küçük gözüken ama önemli yere sahip atıştırmalıkların da kurallara uyması gerekiyor! Pratik ve günlük temponuzda hayat kurtaracak besleyici atıştırmalıklara mutfağınızda yer açın…

Hazırlayan: Elif Gürsoy

KABAK CİPSİ

Malzemeler

Hazırlanışı

Kabakları bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra olabildiğince ince zar gibi halka halka dilimleyin. Bunun için özel bir rende ya da soyma aparatı kullanabilirsiniz. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kabak dilimlerini tek sıra olacak şekilde dizin. Birbirlerinin üst üse gelmemesine dikkat edin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Ardından toz parmesan serpiştirin. Deniz tuzu ve kırmızı toz biber ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Yanında dilerseniz yoğurt dip sos da servis edebilirsiniz.

GRANOLA KURABİYE

Malzemeler

Hazırlanışı

Kuru malzemeleri blender’da un olana dek çekin. Muzu çatalla ezilip yumurtayla çırpın. İçine keçiboynuzu özü katın, tekrar çırpıp sıvı malzemeleri kurularla karıştırın. İstediğiniz şekli verip yağlı kağıda dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirip sıcak ya da soğuk servis edin.

YOĞURT BAR

Malzemeler

Hazırlanışı

Bal ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz 20x30cm’lik düz tepsiye yayın. Üzerine meyve, granola, yulaf ve iri parçalanmış Antep fıstıklarını serpin. Karışımı en az beş saat dondurucuda bekletin. İyice dondurduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde kesin ve tüketin.

PROTEİNLİ ENERJİ TOPLARI

Malzemeler

Hazırlanışı

İlk olarak muzu geniş bir kabın içerisine koyup güzelce ezin. Daha sonra diğer malzemeleri de azar azar ekleyerek elinizle yoğurun. Hamurun ne çok cıvık ne çok sert bir kıvamda bırakın. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve Hindistan cevizi, kakaoya ve fındık parçalarına bulayıp servis edin.

AVOKADO TOST

Malzemeler

Hazırlanışı

Tahıllı ekmeği ister tavada ister tost makinesinde kızartın. Diğer bir yandan olgun avokadoyu çatalla ezin. İçine bir tutam limon ve zeytinyağı da katabilirsiniz. Yumurtayı tavada pişirin. Avokadoyu ince ve uzun dilimler halinde doğrayın ya da çatalla ezin. Tahıllı ekmeğe ince bir tabaka olacak şekilde labne sürün. En üste yumurta olmak üzere araya yeşillikleri ve avokadoyu arzunuza göre yerleştirin. Dilediğiniz baharatları, susam, ay çekirdeği gibi farklı lezzetleri üzerine serpişitirip, lezzetlendirin.

BARDAKTA ŞEKERSİZ KAKAOLU KEK

Malzemeler

Hazırlanışı

Geniş bir kapta pekmez ve yumurtayı çırpın. Hafifçe bir köpüklenme olana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra geri kalan tüm malzemeleri de sırayla koyun ve bir yandan da çırpmaya devam edin. Oluşan kek karışımını fincanlara bölüştürmeden önce fincanların içini yağlayın. Yağlama işleminden sonra karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde bölüştürün. Yarısına kadar gelecek şekilde su doldurduğunuz tencereyi kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-18 dakika boyunca pişip servis edin.

Exit mobile version