Formsanté

Hibiskus çayı nedir? Faydaları neler? Hibiskus çayı tarifi

Yeşil çaya rakip olan Hibiskus çayında kafein bulunmuyor. Son zamanlarda en çok merak edilen bitkilerin de başında geliyor. Peki, Hibiskus Çayı’nın faydaları neler? Hibiskus Çayı nasıl demlenir? Hibiskus çayı için tarifler nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Formsanté arşivinden derledik:

HİBİSKUS ÇAYI FAYDALARI

(Formsanté 2015)

HİBİSKUS ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Dışarıda hazır satılanını alabileceğiniz gibi kurutulmuş hibiskus çiçeğine bir miktar zencefil, tarçın veya limon suyu katarak da hazırlayabilirsiniz. Bir bardak kaynar suya bir-iki çay kaşığı hibiskus yaprağı atın. 15 dakika demledikten sonra süzüp içebilirsiniz. Buzdolabında üç güne kadar tazeliğini koruyan bu çayı bol buzla tüketmenizi tavsiye ederiz.

Hibiskus Çayı

METABOLİZMA HIZLANDIRICI HİBİSKUS ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Malzemelerin hepsini karıştırın ve üzerine 2 su bardağı (400 ml) kadar sıcak su ekleyin. 7-8 dakika kadar demlenmesini bekleyin, daha sonra malzemeleri süzüp içebilirsiniz. Yeşil çayın demlenme süresi 3-4 dakika olduğu için, onu sonradan ekleyebilirsiniz.
Not: Metabolizma hızlandırıcı çayınızı tok iken içmeniz gerekiyor.

HİBİSKUSLA ALTERNATİF DİYET TARİF

Malzemeler

Hazırlanışı

Çayı 500 ml sıcak su ile demleyip soğutun. Çilek, bal ve limon suyu ile birlikte blenderdan geçirin. Karışımdan bardağınıza dilediğiniz kadar koyup, üstünü sade maden suyu ile tamamlayın.

HİBİSKUS ÇAYIYLA FİT AYVA TATLISI

Hibiskus çayının kullanıldığı diyet tatlılar da var. Hibiskus Çayı’nın eklendiği diyet ayva tatlısı tarifimize ilgili haberden bakabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version