Formsanté

Interval antrenman nedir? Interval egzersiz örnekleri: 5 dakikada yağ yakın

Hazır mısınız? Fazla vaktinizi almayacağız. Sadece 5 dakikada hızla yağ yakmanızı sağlayacak bu iki interval antrenman programı metabolizmanızı ateşleyecek, hızla form tutmanızı sağlayacak! 

INTERVAL EGZERSİZ NEDİR?

Peki, interval antrenman (HIIT) ve interval egzersizler nedir?  Interval antrenman (HIIT antrenmanı: High Intensity Interval Training/Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Yüklenme) metabolizmanın çalışma hızını diğer antrenman türlerine göre daha çok arttıran, nabız kontrolüyle egzersiz şiddetinin bir artıp bir azaldığı bir egzersiz şeklidir. Bu etkiler sayesinde yağ yakımı hızlanıyor; kas oranı, dayanıklılık ve kondüsyon artıyor.

Hazırlayan: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal

Bu ay ünlü sağlıklı yaşam ve fitness blogger’ı Doris Hofer ya da hepinizin tanıdığı ismiyle Squatgirl ile birlikte 2 aylık egzersiz turunu kapsayan harika bir egzersiz kitabı hazırladık. Derginizle birlikte ücretsiz olarak edinebileceğiniz Bikini Vücudu kitabında 2 ay boyunca her hafta değişen antrenmanlarla yaza hazırlanabileceksiniz.

Kitapta yer alan egzersizlere ek olarak sayfalarımızdaki bu iki kardiyo programını yağ yakımını hızlandırmak için uygulayabilirsiniz. Beşer dakikanızı alacak “Total Fat Burn” ve “ABS On Fire” antrenmanlarını bağımsız günlerde yapabileceğiniz gibi günlük programınızın sonuna da ekleyebilirsiniz.

SquatGirl Doris Hofer ile 4 Dakikada Nasıl Yağ Yakılır?

INTERVAL EGZERSİZLER (HIIT)

Doris Hofer, bu iki ay boyunca antrenman yapıp, ter atarken hızlı sonuç alabilmek için beslenmenize de dikkat etmeniz gerektiğinin altını çizerek, “Aç kalarak egzersiz için gereken enerji ve gücü sağlamamız mümkün değil. O halde aç kalmıyoruz ama sağlıklı bir şekilde besleniyoruz” diyor. Bu noktada Hofer’ın ücretsiz bloğu squatgirl.com.tr’de yer alan tarifler ve beslenme önerilerinden de yardım alabilirsiniz.

HIIT (INTERVAL) KARDİYO ANTRENMANI 1: TOTAL FAT BURN

Birçok kas grubunu aynı anda çalıştıran ve kalp atış hızınızı yükselten 5 dakikalık HIIT antrenmanı (High Intensity Interval Training/Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Yüklenme Antrenmanı) ile hızlı bir şekilde yağ yakacaksınız.

interval egzersizler

interval egzersizlerinterval egzersizlerinterval egzersizler

interval egzersizlerinterval egzersizler

HIIT (INTERVAL) KARDİYO ANTRENMANI 2: ABS ON FIRE

 

Bu HIIT antrenmanı karın bölgesi üzerinde yoğunlaşıyor. Tempolu bir şekilde uygulayacağınız ve 5 dakikanızı alacak antrenmanla yağ yakarken karın bölgesi kaslarını da sıkı bir şekilde çalıştıracaksınız.

interval egzersizlerinterval egzersizlerinterval egzersizler

interval egzersizler

INTERVAL VE YOGA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER;

3 GÜNLÜK YAĞ YAKMA PROGRAMI

YAĞ YAKIMINI ATEŞLEYİN! YAZA KADAR KİLO VERİN

10 BESİNLE GÖBEK YAĞLARINA DUR DEYİN

Exit mobile version