Formsanté

İrem Yaman’ın itirazı ne? Federasyon ne diyor?

Milli Tekvandocu İrem Yaman, bugün düzenlediği basın toplantısının ardından ülke gündemine oturdu. Peki, başarılı tekvandocu İrem Yaman kimdir? Neden tepkili? Talebi ne? Türkiye Taekwondo Federayonu, İrem Yaman’ın açıklaması ve itirazı için ne diyor?

İREM YAMAN’IN AÇIKLAMASI NE?

24 yaşındaki Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocu İrem Yaman, 57 kiloda 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hak ettiği halde katılamama gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu, kendisine haksızlık yapıldığını söylüyor.  

TEKVANDO FEDERASYONU NE DİYOR?

Federasyon ise İrem Yaman’ın açıklamalarına şu açıklamayla yanıt verdi:

İREM YAMAN KİMDİR?

İrem Yaman 4 Ağustos 1995 Ankara doğumlu.  Dünya Şampiyonası, Dünya Grand Prix ve Avrupa Şampiyonası’nda ikişer, Grand Slam, Akdeniz Oyunları ve Dünya Üniversite Oyunları’nda ise birer altın madalya kazandı.

Peki, İrem Yaman kimdir? İrem Yaman 2019 yılında AA’ya verdiği röportajda bu soruyu şöyle yanıtlamıştı: 7 yaşında tekvandoya başladım. Babam aynı zamanda antrenörüm. Ablamla birlikte tekvandoya başlamıştım. Ablam daha sonra bıraktı. Ben babamla devam ettim. 2014 yılında milli takıma girdim. Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda birinci oldum. Daha sonra 2015 yılında tüm açık turnuvalarda birinci olarak Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazandım. Böylece profesyonel hayata atılmış oldum. 2016 Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Daha sonra Universiade şampiyonu oldum. Her turnuvada altın madalya kazandım. Tek eksiğim olimpiyat madalyası.”

Hacettepe Üniversitesi beden eğitimi öğretmenliğinden mezun olan İrem Yaman Selçuk Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi alıyor.

INSTAGRAM’DA İREM YAMAN

İrem Yaman Instagram‘da 117 bin takipçisi bulunuyor.

Exit mobile version