Formsanté

Kabak detoksu nasıl yapılır? Zayıflatır mı? 3 günlük kabak detoksu tarifi

Son günlerde etrafınızdan sıklıkla ‘Kabak detoksu’ kelimesi mi duyuyorsunuz? Peki, herkesin konuştuğu bu kabak detoksu nedir? Vücudunu yıpranmış, yorgun ve eskimiş mi hissediyorsun? Uzun süredir aynı kilo takıldın ve ne yapacağını bilemiyor musun? Diyete başlamak istiyorsun ama nasıl bir başlangıç yapacağına karar mı veremedin? Stresli bir haftayı hatta ayı geride mi bıraktın? Belki de ihtiyacın olan 3 günlük vücudunu arındıran, canlandıran ve yenileyen kabak detoksunu uygulamandır. Diyetisyen Berrin Yiğit, hem kabak detoksu nedir, nasıl yapılır? sorusunun yanıtını verdi hem de 3 günlük kabak detoksu tarifi verdi.

Kabak su içeriği fazla, kalorisi ise az bir sebzedir. Lif içeriğinin yüksek oluşuyla tok tutar ve bu özelliği ile diyetlerimizin baş tacıdır. Bağırsak sağlığına destek olarak kabızlığı önler ve kan şekerini kontrollü yükseltir. Vücutta ödem birikimini engeller ve toksinlerden kurtulmamıza yardımcı olur.

3 GÜNLÜK KABAK DETOKSU KAÇ KİLO VERDİRİR?

Kabak detoksu 3 günde 3 kilogram verdiren detoks olarak bilinir. Fakat herkesin bünyesi farklı olduğundan detoks uyguladığınız bu 3 günde farklı sonuçlar alabilirsiniz. Ama kilo verme garantili bir detoks olduğu çoğu uzman tarafından kanıtlanmıştır.

KABAK DETOKSU ZAYIFLATIR MI?

Şunu unutmamak gerekir ki hepimizin metabolizması, kilosu, yaşı ve genel sağlık durumu farklı olduğundan bu diyete vereceğimiz tepki de farklı olacaktır. Ancak yine de 3 gün uygulanan bu detoksun sizi zayıflatacağına emin olabilirsiniz.

KABAK DETOKSU NASIL YAPILIR?

kabak detoksu

3 GÜNLÜK KABAK DETOKSU LİSTESİ

1. GÜN

Kahvaltı

Öğle

İkindi

Akşam

2. GÜN

Kahvaltı

Öğle

Tarifi ek’tedir.

İkindi

Akşam

*Tarifi ek’tedir.

3. GÜN

Kahvaltı

Öğle

*Tarifi ek’tedir.

İkindi

Akşam

BAHARATMİX

Yukarıdaki baharatları eşit oranda karıştırın. Tüm çorbalarınıza, yemeklerinize, salatalarınıza, garnitürlerinize ekleyebilirisiniz.

KABAK ÇORBASI TARİFİ

Kabakları, soğanı, dereotunu doğrayıp az suda, bulgurla pişirin.  Blendırdan geçirin, kaynamaya başladığında yavaş yavaş karıştırarak light sütü ekleyin. En son ince kıyılmış dereotuyla ve pul biberle süsleyip servis edin.

*Benzer diğer tarifler için, kaynağa göz atın: Kabaklı Tarifler

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version