Formsanté

Kan grubuma göre besleniyorum

mayis-2012-roportaj-1

Güzellik yarışmasıyla başlayan serüvenine sunuculuk, oyunculuk ve astroloji ile devam eden Hande Kazanova ile spor, bakım ve sohbet dolu bir gün geçirdik.

Katıldığı güzellik yarışmasıyla hayatımıza giren ve sonrasında televizyon için yaptığı başarılı projelerle dikkat çeken Hande Kazanova, astroloji sevdasını işe dönüştüren isimlerden biri. Her zaman bakımlı ve sağlıklı olmaya özen gösteren Hande Kazonava ile Sapanca’da keyifli bir gün geçirdik. Hande Kazanova yakın arkadaşı Sjal Skincare Marka Müdürü Alegra Levi ile birlikte güzel havanın tadını çıkarırıp Güral Sapanca Wellness Park’ta SPA keyfi yaparken sorularımızı yanıtladı.

Sağlıklı yaşam sizin için ne ifade ediyor?
Sağlık demek insanın her şeyi demek. Aslında gündelik koşturmalardan kaynaklı olarak hepimiz başarı odaklı yaşıyoruz ama bu hayattaki amaçlarımızdan en önemlisi keyif almak. Keyif almak için de kılıfımıza en güzel şekilde bakmamız gerekiyor. Sağlık denilince işin içine her şey giriyor. Bu nedenle eskiye nazaran artık sağlığıma daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum.

Beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz?
Sabah kahvaltısında genelde müsli yiyorum. Her sabah mutlaka bir bardak ılık suyun içine bir kaşık bal karıştırarak içiyorum. Yıllar önce bağırsak tembelliğim vardı ve bu alışkanlığım sayesinde bu sorunumu yendim. Kan gurubuna göre beslenmeye taktım bu aralar. Buna göre suyun içine limon da eklemem gerektiği belirtiliyor. Şimdi bal yerine yavaş yavaş limon ekliyorum. Öğlenleri daha çok salata yiyorum. Ama yanımda hep fındık, fıstık, ceviz ve badem taşıyorum. Çorba benim için çok önemli. Akşamları mutlaka bir kase çorba ve bir kase yoğurt yiyorum.

mayis-2012-roportaj-2İnsanlar kullanacağı kremden giyeceği kıyafete kadar her şeyi araştırıyorlar ama yiyeceklerini araştırmıyorlar.

Sebzeyle aranız nasıl?
Sebzeyi çok seviyorum. Enginara bayılıyorum. Kerevizi çok seviyorum. Yer elması, bakla, taze fasulye hepsini yiyorum. Eti çok sevmiyorum. Haftada bir ya da iki gün yiyorum. Balığı çok seviyorum.

Zararlı yiyeceklerle aranız nasıl?
Zararlı tek yiyeceğim tatlılar. Cips gibi yağlı yiyeceklere düşkün değilim. Ama çikolatayı çok seviyorum ve kaşık kaşık yiyebiliyorum. Bazı yiyecekler zararlı olabilir ama o an istiyorsak tam anlamıyla yasaklamak yerine bir parça da olsa yemek gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar kullanacağı kremden giyeceği kıyafete kadar her şeyi araştırıyorlar ama yiyeceklerini araştırmıyorlar. Örneğin çikolata yemeyi çok seviyorsanız çikolatayı kepekli ekmeğin arasında yemelisiniz. Böylece çikolatanın şişmanlatıcı özelliği kalmıyor. Tatlı ve tuzlu kombinasyonu aynı anda kan şekeri yükselirken bir yandan da tuzla onu dengeliyor. Bu nedenle cheesecake benim tercih ettiğim bir tatlı. Sabah kahvaltısında tatlı sevdiğim için reçel yiyorum ama bunu yaparken ekmeğin üzerine bir parça peynir sürüyor sonra reçeli ekliyorum. Devamı diğer sayfada

Spor yapıyor musunuz?
Spor yapıyorum. Yürüyüş yapmayı seviyorum. Düzenli olarak açık havada yürüyorum. Yüzmeyi de çok seviyorum.

Kilo sorunu yaşadığınız oldu mu?
Kilo sorunum olmadı. Hep 52 kiloydum ve şimdi de öyleyim. Tabağımda mutlaka yemek bırakıyorum. Aslında bu alışkanlığın yanlış olduğunu biliyorum ama doyduğum anda bırakıyorum. Şimdi tabağımda kalanları benim yerime eşim yiyor. Büyük ne varsa beni rahatsız ediyor. Büyük bir porsiyonu yiyemiyorum. Örneğin çayı kupada içemem. Taze fasulye yiyeceğimde yanında yoğurt yoksa yemem. Fast food da sevmiyorum.

Astroloji ile aranızda nasıl bir bağ var?
Astroloji çok küçük yaşlardan itibaren uğraştığım bir şey. İnsanın hobisinden para kazanması kadar güzel birşey yok. Astroloji insanlara ve çevreme bakış açımı değiştirdi. Her şeyden önce kendimi çok iyi tanıdım. Artık beni neyin sinirlendirdiğini, neyin mutlu ettiğini çok iyi bildiğm için seçimlerimi buna göre yapmaya başladım. Böylece daha az hata yapıyor ve daha mutlu oluyorsunuz. Kaderimin yuları benim elimde ve bunu hissediyorum. Değiştireceğimiz ve değiştiremeyeceğimiz şeyler var. Ama ben değiştirebileceğim şeyler için harekete geçebiliyorsam herkes geçebilir.

mayis-2012-roportaj-32012 yılında bizleri neler bekliyor?
Bazı şeyler dayatıldığı için öyle yaşıyoruz. Artık toplum da öyle bir noktaya gidiyor ki; herkes bu durumun farkına varacak. 2012 yılı da bu nedenle çok önemli çünkü düşünce anlayışı değişiyor. İnsanlar kendilerine dayatılan sistem karşısında mutlu değiller. Beş kıyafetimiz var ve gözümüz altıncıda. Ruhumuzdaki boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. Bu nedenle ruhani konular üzerine eğilmeye başladık. Aslında hepimiz birşey arıyoruz. Bu nedenle 2012 bu arayışın en hızlandığı ama bir anlamda da insanların bazı şeyleri fark edip o arayış içerisinde kendilerini buldukları bir zaman dilimi.

Bu yılın en şanslı burçları hangileri?
Boğa çok şanslı bir giriş yaptı. Jüpiter İkizler’e geçti ve İkizler burcu çok şanslı bir döneme giriş yapıyor. Boğalar para konularında haziran ayından sonra şanslı bir döneme giriyorlar. Başak ve Oğlaklar da çok şanslı. Terazi, Kova ve İkizler için şanslı bir dönem olacak. Özellikle bekar Yaylar ve Akreplerin evlilik alanları aktif oluyor. Hem çocuk yapmak isteyenler hem de yaratıcılıkla uğraşan Kovalar daha fazla ön planda olacaklar. Oğlaklar ev alım satımıyla uğraşacaklar. Koçlar haziran ayına kadar kendilerini maddi anlamda rahatta hissedecekler ve yayıncılıkla iletişim alanında daha fazla olacaklar. Balıklar hayatı paylaştıkları kişilerin para konularına eğilecekler. Balıklar hayatı daha ruhani görecekler. Belirli dönemlerde dikkat etmesi gereken burçlar var. Oğlaklar ve Yengeçler sağlık konularına dikkat etmeliler. Mayısın ortalarına kadar alerjiler tetiklenebilir. Aslanlar daha fazla göz önünde olacaklar. Yengeçler de haziran ayının sonuna doğru şanslı bir dönem geliyor. Yengeçler 2013 yılına hazırlanıyorlar. Akrepler daha fazla ortaklık işlerine adım atabilir ya da evlilik düşünüyorlarsa evlilikle ilgili kararlar gündeme gelebilir. Devamı diğer sayfada

Beş kıyafetimiz var ve gözümüz altıncıda. Ruhumuzdaki bir boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. Onu bulmaya çalışıyoruz. Bu nedenle ruhani konular üzerine eğilmeye başladık

Saçlarınız için özel bir kür uyguluyor musunuz?
Saf zeytinyağı çok faydalı. Her sabah bir kaşık balık yağı ya da zeytinyağı içiyorum. Zeytinyağının içine bir yumurta kırıyorum, üzüm suyu ya da limon ekliyorum ve saç diplerime sürüyorum. Saçlarımı her gün yıkamıyorum. 2-3 günde bir saçımı yıkamaya çalışıyorum çünkü saçın kendi yağında beslenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de şampuanın içerisine biraz elma sirkesi damlatılırsa saçlar pırıl pırıl olacaktır. Saçım için June Jacobs şampuanı kullanıyorum çünkü saçlarımın kırılmasını önlemeye yardımcı oluyor. Bir de doğal bir ürün. Bebek şampuanları da aynı şekilde saçın kırılmasını önlüyor. Bu nedenle bebek şampuanlarını kullanıyorum. Çünkü bu şampuanların içerisinde koruyucu madde, sülfat ve paraben bulunmuyor. Böylece saçımın doğal dengesini bozmuyorum. Bebek şampuanlarından da Johnson Baby ve Komili’nin şampuanlarını kullanıyorum.

Cilt bakımınız için yaptığınız özel şeyler var mı?
Evde kullandığım gece kreminin içine dolgun kırmızı üzümü sıkıyorum ve bir kaşık dolu dolu balı koyup karıştırıyorum. O kremi önce yüzünüze sürdüğünüzde bir yapışkanlık hissediyorsunuz fakat sonra cilt onu kendiliğinden çekiyor ve cildiniz yumuşacık oluyor. Geceleri iyi bir temizlik yapıyorum, gülsuyu ile temizleyip, yatıyorum. Yaz ya da kış hiç fark etmiyor her zaman güneş koruyucumu mutlaka en alta sürerim. Cilt bakım ürünlerinden de Sjal Skincare kullanıyorum. İçerdiği mineraller ve doğal taşlardan dolayı tercih ediyorum. Cilt yapısını yenileyen özellikteki ürünleri kullanıyorum. Göz altı, dudak çevresi için de aynı markanın ürünlerini seviyorum. Serum da makyajımın daha kalıcı olmasını sağlıyor. Kirpiklerim için New Lash kullanıyorum. İçeriğindeki elma kök hücresi kirpiklerimi güçlendirilmesine yardımcı oluyor. Meyan kökü bulunan ürünler de kirpiklerin ucunu siyahlaştırıyor.

mayis-2012-roportaj-4Makyaj malzeleri olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?
Mineral özlü ürünleri seviyorum bu yüzden Giorgio Armani, Bobbi Brown, Laura Mercier ürünlerini tercih ediyorum. İçeriğinde silikon ve sülfat olmayan ürünleri kullanmaya çok dikkat ediyorum. Rujda Chanel ve göz farında da çoğunlukla Guerlain markası en sevdiklerim arasında yer alıyor.

Cilt bakım ürünü seçerken nelere dikkat edilmeli?
Sjal Skincare Marka Müdürü Alegra Levi, ürün seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı: “Cilt bakımımıza dikkat ederken ürünlerin içeriğine bakmak çok önemli. Katkı maddesi çok olan, paraben içeren ürünleri kullanmamaya özen gösterilmelisiniz. Çünkü bu ürünler uzun vadede cildin sanılanın aksine daha erken yaşlanmasına neden oluyor.”

Nilgün YILDIZ
Fotoğraflar: Ersen ÇÖREKÇİ
Mekan: Güral Sapanca Wellness Park

Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı

Exit mobile version