Formsanté

Kefir günde kaç bardak içilir? Evde kefir yapımı tarifi ve kefirin faydaları

Dünyaya Kafkasya’dan yayılan kefir, kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler için ideal. Sağlıklı bakteriler içeren probiyotikler, son yıllarda vücuttaki önemi konusunda daha çok konuşulan, “ikinci beyin” olduğuyla ilgili kitaplar yazılan bağırsaklardaki kötü bakterileri uzaklaştırıyor, temizlenmesine yardım ediyor. Probiyotiklerin en yoğun bulunduğu yiyecekler biri de kefir. Uzmanlar kefir içmenin faydalarından bahsediyor. Peki, kefir günde kaç bardak içilir? Kefirin faydaları neler? Hangi hastalıklara iyi gelir? Evde kefir yapımı nasıl olur? İşte evde kefir yapımı ve tarifi:

EVDE KEFİR YAPIMI VE TARİFİ

Malzemeler

• 1 yemek kaşığı kefir tanesi
• 1 adet büyük cam kavanoz
• 1 litre süt (5 su bardağı süt, oda sıcaklığında)
• Plastik süzgeç

KEFİR NASIL MAYALANIR?

Kefir tanelerini kavanozun içine koyun, Kavanozun içine oda sıcaklığında bekletilen sütü ilave edin ve 24-48 saat oda sıcaklığında bekletin. (Soğuk ise kavanoz bir örtü ile sarılabilir)
Bu sürenin sonunda süzgeçle kefir tanelerini süzerek ayırın ve günde 1-2 bardak için. Kefir buzdolabında +4 C’de muhafaza edilmeli ve açıldıktan sonra 3 gün içerisinde tüketilmeli.

KEFİRİN FAYDALARI NELER?

evde kefir yapımı

KEFİR GÜNDE KAÇ BARDAK İÇİLİR?

Kefir, sağlığa faydalı nitelikleriyle günlük beslenme rutininde yer alması gereken bir gıda. Günlük tüketim miktarı kişilerin ihtiyacına göre değişmekle birlikte 1-2 porsiyon (1 porsiyon=250 ml) olacak şekilde beslenme düzenine eklenebilir.

KEFİR AÇ KARNINA MI İÇİLİR TOK KARNINA MI?

Kefirin en iyi özelliklerinden biri de günün her saati, aç ya da tok karnına rahatlıkla tüketilebilecek bir içecek olması. Yüksek besin değeri sayesinde kefir, gün içerisinde ara öğün olarak da tercih edilebilir.

DOĞAL PROBİYOTİKLİ GIDALAR NELERDİR?

Doğal probiyotikli gıdalar şunlardır:

SAHURDA KEFİR İÇMENİN FAYDALARI

Uzmanlar, kefirin oruçta faydalı olduğunu söylerken, “Kalsiyum ihtiyacını karşılar, tarçınla içilirse kan şekerinizi dengeler” diyor.

Ayrıca, sahura başlamadan bir bardak kefir ve iftar sonrasında yapılacak olan ara öğünde de kefir ya da yoğurt tüketimi, metabolizma hızını artırarak, kişinin kendisini daha enerjik hissetmesini sağlıyor.

Formsanté Arşiv

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

Exit mobile version