Formsanté

Kombucha çayı nasıl yapılır? Evde pratik Kombucha tarifi

Geçmişi M.Ö.220 yılına kadar uzanan, hafif asitli ve en önemlisi probiyotik ve prebiyotik bir içecek olan kombucha; siyah, yeşil veya beyaz çayın bir kombucha mantarının yardımıyla fermente edilmesi sonucu oluşuyor. Peki kombucha çayı nasıl yapılır? Kombucha’nın faydaları nelerdir? İşte evde pratik kombucha tarifi…

Asırlar boyunca özellikle uzakdoğuda ‘sonsuz yaşam iksiri’ olarak tanımlanan kombuchanın sağlığa pek çok faydası bulunuyor.

KOMBUCHANIN SAĞLIĞA FAYDALARI

EVDE KOMBUCHA TARİFİ

Kombucha yapımı için sadece çay, şeker, su ve kombucha mantarına ihtiyaç olduğunu belirten Kombucha 2200’ün kurucusu Esra Özcan içecek hazır hale geldiğinde şeker miktarının çok azaldığına dikkat çekiyor. Sebebi ise kombucha yapımında kullanılan şekerin büyük kısmının fermentasyon sırasında bakteri ve mayalar tarafından tüketilmesi.

Ayrıca fermentasyon sonucunda içecekte bol miktarda yararlı probiyotik bakteriler, çeşitli organik asitler (asetik, glukonikvb), vitaminler (B1, B2, B6, B12, C) ve çeşitli mineraller bulunuyor.

Esra Özcan evde 2200 lezzetinde kombucha yapımı için gerekli malzemeleri ve tarifi şu şekilde sıralıyor:

GEREKLİ MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇAY TARİFLERİ

KIŞ AKŞAMLARININ BAHARATLI ÇAYI: CHAI TEA LATTE

HİBİSKUS ÇAYI’NIN FAYDALARI NELER? NASIL HAZIRLANIR?

Exit mobile version