Formsanté

Koşullara dayanıklıyım! İddialıyım!

MERVE BÜYÜKSARAÇGüzelliği tescilli olan Merve Büyüksaraç on parmağında on marifet olan isimlerden biri. Survivor yarışmasına katılmadan birkaç gün önce bir araya geldiğimiz Büyüksaraç, iddialı, kararlı ve azimli güzellerden olduğunu bize gösterdi…

Çocukluğundan beri babasıyla birlikte dalış yapan, sporu hayatının anlamı haline getiren Büyüksaraç, zorlu koşullar karşısında dayanıklı olduğunu iddia ediyor. İncecik vücuduna rağmen tek korkusunun aç kalmak olduğunu söylediğinde şaşırmamak elde değil. Survivor yarışmasına gitmeden hemen önce sorularımızı yanıtlayan bu güzel ve genç kadını yakından tanıdığınızda siz de şaşıracaksınız…

Herkesle dostluk kurabilirim ama saygılı olunduğu sürece çünkü ben insanlara çok saygılı davranıyorum ve aynı saygıyı da karşımdaki insanlardan bekliyorum.

Dünyanın birçok yerinde dalış yaptım
Sağlıklı yaşam sizin için ne anlama geliyor?
Benim için sağlıklı yaşam; bol bol su içmek, dengeli beslenmek anlamına geliyor. Dengeli demek hayvansal protein, karbonhidrat ve sebzeleri gerektiği şekilde tüketmek demek. Spor yapmak da bunların içinde.

Spor yapıyor musunuz?
Hayatım boyunca spor yaptım. Eski yüzücüyüm ve hala da yüzüyorum. Survivor yarışmasına hazırlanmak için de yüzmeye ağırlık verdim. Her gün fitness yaptım. Dokuz yaşımdan beri dalıyorum. 150’den fazla dalışım var. Serbest 16 metreye iniyorum, tüple 36-38 metreye kadar indim. İki yıldızım var ve lisanslı bir dalgıçım.

Dalmak sizin için ne ifade ediyor?
Dalmak benim için çok keyifli bir spor. Zaten babam dalgıç ve çocukluğumdan beri bana bu sporu aşıladı. Çocuk yaşlardan itibaren babamla pek çok dalış yaptım. Dünyanın birçok yerinde daldım. Kızıldeniz’in her yerinde, Mısır’da, Afrika’da… Dalış, hayatım boyunca da yapmak isteyeceğim bir spor.

Yarışmaya çok iyi hazırlandım
Survivor yarışmasına nasıl hazırlandınız?
Survivor’a bol bol yemek yiyerek hazırlandım. Yaklaşık beş kilo aldım. Şu an en şişman halimdeyim. Çok fazla spor yapıyorum. Yarışmaya hazırlanırken güçlü olmanın yanında bir de doğada yaşamayı bilmek gerekiyor. O yüzden internetten araştırmalar yaptım.

nisan-2012-stil-resim-2Haftada kaç gün spor yaptınız?
Aslında her gün çalıştım. Kendi hocamın hazırladığı bir program var, onu uyguladım. Her gün yapılmaması gerektiği için yarışmaya gidene kadar bir gün omuz ve bacak çalışıp, bir gün karın ve kol çalıştım. Fitness programım bittikten sonra bir saat yüzdüm. Yüzmeye gitmeyeceksem yarım saat yüksek tempoda koştum. Yoga yaptım. Yoga, çok keyifli bir spor, bu sayede vücudumu esnettim.

Zor koşullarla baş etmek konusunda iyi misiniz?
Zor koşullara dayanıklı biriyim ve iddialıyım. Açlık dışında başka bir şey beni korkutmuyor.

Tatlıyı çok seviyorum
Günlük beslenme düzeniniz nasıl?
Sabahları uyandığımda hiç aç olmadığım için pek kahvaltı yapamıyorum. Çok sağlıklı değil, biliyorum. Kahvaltı edersem de müsli yiyorum. Her gün neredeyse yarım litre süt içiyorum. Suyu bazen çok içiyorum bazen de hiç içmiyorum. Kola ve asitli içecekleri sevmiyorum. Hatta asitli bir şey içeceksem gazoz gibi içi görünen sıvıları içmeyi tercih ediyorum. Cips, kızartma hiç yemiyorum. Tatlıyı çok seviyorum. Çikolata ya da sütlü tatlıyı kilolarca yiyebilirim. Eti çok fazla tüketiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum. Ama sebze de yiyorum. Balık ve meyve çok sevmiyorum. Devamı diğer sayfada

Uyku düzeniniz nasıl?
Günde minumum 7 -8 saat uyuyorum. Bıraksanız 12 saate kadar da uyurum. Bugüne kadar hiç uyku problemi yaşamadım. Uykusuz olduğumda ise sinirli oluyorum.

Yarışmaların etkisi en fazla üç ay sürüyor
Güzellik yarışmasına girmeye nasıl karar verdiniz?
Lise sondaydım ve üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. O dönem bütün arkadaşlarım dershaneye gidiyordu, ben gitmek istemedim. Lisede çok çalışkan bir öğrenci değildim. O sırada Miss Turkey reklamları dönüyordu. Neden olmasın dedim, başvurdum ve elemenin olduğu gün kampa alındık. Sonra da yarışmayı kazanıp, modelliğe başladım.

Survivor yarışmasından sonra daha fazla kişi tarafından tanınacaksınız…
Daha önce Buzda Dans yarışmasına da katıldım. Bu tip yarışmaların tanınma açısından etkisi en fazla üç ay sürüyor. Bu nedenle yarışmayı gündemde kalmak için değil de televizyonda bir yere gelebilmek için bir basamak olarak görmek lazım.

Göz önünde bulunmanın zorlukları olacak tabii. Şimdi de olabiliyor. Sizi seven insanlar olduğu gibi nefret edenler de var.

nisan-2012-stil-resim-3Yüz yogası yapıyorum
Cilt bakımınıza özen gösteriyor musunuz?
Ayda bir defa cilt bakımına gidiyorum fakat cildime kesinlikle kimyasal bir madde sürdürmüyorum. Doğal maskeler ya da buhar banyosu yaptırıyorum. Aromaterapik yağlarla yapılan bir Thai yüz masajı var ve bu masaj cildime çok iyi geliyor. Sabah ve akşam mutlaka yüz yogası yapıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Yüz yogası kesinlikle yaşlandırmıyor. Ürün seçerken de doğal olmalarına dikkat ediyorum.

Yüz yogasını nasıl yapıyorsunuz?
Sabah ve akşam üç dakika ayırarak yapılan üç hareket var. Bir tatlı kaşığı, bir kalem ve bir de isterseniz balon yetiyor. Mesela işaret ve baş parmağınızı kaşınız ve gözünüzün çevresine koyuyorsunuz ve yukarı doğru geriyorsunuz. Aynı zamanda gözlerinizi kısıyorsunuz. Bu hareket göz kapağı ve çevresindeki kırışıklıkları engellemeye yardımcı oluyor. Kalemi alıp, dudaklarınızın arasında ileri, geri yuvarlıyorsunuz. Bu hareket de dudak çevresinde oluşabilecek kırışıklıkları engelliyor. Burnunuzun etrafından başlayıp kaşın üzerine işaret parmağınızla dokunarak geldiğinizde bu hareket sinüslerinizi açıyor.

Uzun süredir bir ilişkim var ama çok yakın bir zamanda evlenmeyi düşünmüyorum. Erkek arkadaşımla üç yıldır birlikteyiz. Fakat evlilik için biraz daha vaktim var.

Vücudunuz için ne tür bir bakım yapıyorsunuz?
Vücudum için hafta bir defa peeling, ayda bir defa kese yaptırıyorum. Banyodan her çıktığımda vücudum ıslakken bebe yağı sürüyorum.

Saçlarınız için özel bir maskeniz var mı?
Saçlarım için kuaförümün yaptığı bir bakım var. Çok sık yaptırmıyorum ama nadir olarak bakım yaptığında serum sürüyor ve saç diplerime bakım yapıyor.

Size göre güzellik ne anlama geliyor?
Bence bakımlı bir kadın güzeldir. Bir kadın temiz olmalı. İsterse dünya güzeli olsun bir kadın bakımsızsa bana göre güzel değildir.

Beğenmediğiniz bir yeriniz var mı?
Vücudumda beğenmediğim bir yerim yok ama bazen gülüşümü beğenmiyorum. Dişlerimi çok göstererek gülmeyi seven biri değilim.

Estetik konusunda ne düşünüyorsunuz?
Estetiğe karşı değilim, belki yirmi yıl sonra yaptırmayı düşünebilirim. Ama bazen de ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olabiliyor. Örneğin kırışıklıklar için bazen botoksu erken yaptırmak gerekebiliyor. Ben şu an düşünmüyorum.

Çanta ve ayakkabıya çok para harcıyorum
Alışverişle aranız nasıl?
Alışverişi çok seviyorum ve en çok ayakkabı alıyorum. Ayakkabı ve çantaya çok daha fazla para harcayabiliyorum. Çantada Louis Vuitton, Prada, Chanel, ayakkabıda ise Vivien Westwood markalarını çok seviyorum. Burberry’nin ayakkabılarını da seviyorum. Daha kolay kaçış noktaları için Zara’dan alışveriş yapıyorum. Özel geceler için tercih ettiğim modacılar arasında Özgür Masur ve Özlem Süer var. Devamı diğer sayfada

Yemek yapar mısınız?
Yemek yaparım, ayrıca çok güzel pasta yaparım. Arkadaşlarım en çok şeker hamuru kaplı, çikolatalı pastalarımı beğeniyorlar. Onun dışında kebap çok yerim ve mangalda bir şeyler yapmayı da seviyorum.

nisan-2012-stil-resim-4Üç yıldır biriyle birlikteyim
Evlilik size uzak bir kavram mı?
Uzun süredir bir ilişkim var ama çok yakın bir zamanda evlenmeyi düşünmüyorum. Erkek arkadaşımla üç yıldır birlikteyiz. Fakat evlilik için biraz daha vaktim var.

Sizi etkileyecek bir erkeğin ne tür özelliklere sahip olması gerekiyor?
Bir erkek beni mutlu etmeli yani saygılı olmalı. Kadına kadın gibi davranmayı bilen biri olmalı. Sadece arabanın kapısını açmaktan bahsetmiyorum. Daha zarif davranan, kadını üzmeyecek bir erkek beni etkiler. Bir de güzel giyinmeyi bilen bir erkek olmalı.

Kadınlar daha kıskanç
Yarışmadan sonra daha fazla göz önünde olacaksınız. Sizce hayatınızda neler değişecek?
Kadınlar daha çok kıskanabiliyor. Bazen twitter’da bile erkeklerden çok güzel yorumlar gelirken kadınlardan bir o kadar kötü yorumlar gelebiliyor. Ama herkes için bu durum aynı. Bu duruma alıştım ve sinirim bozulmuyor.

Kendinizi kötü hissettiğinizde ne yapıyorsunuz?
Kendimi kötü hissettiğimde köpeğimi alıp yürüyüşe çıkıyorum. Eve kapanmam çünkü evde oturunca daha kötü oluyorum. Hava güzelse bisiklete biniyorum. Resim yapıyorum. Endüstriyel tasarım mezunuyum ve kötü hissettiğimde hemen bir şeyler çizmeye başlıyorum. Şu an bir firmaya bağlı olarak yat tasarımları yapıyorum.

Nilgün YILDIZ
Fotoğraflar: Murat SARGIN
Moda editörü: Cristina COSENTINO
Makyaj: Dior Senior Make Up Artist Levent SÖNMEZ
Saç: Ali Gür Kuaför Salonları’ndan Kenan YAMAN (Schwarzkopf Professional)
Kıyafetler: H&M, Decathlon

Formsanté Dergisi Nisan 2012 Sayısı

Exit mobile version