Formsanté

Kurban eti nasıl kavrulur? Kavurma nasıl yapılır?

Kurban Bayramı’nın en sevilen lezzetlerinden kavurma, yapımı ve pişirilişiyle dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Peki, kurban eti nasıl kavrulur? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Dr. Fevzi Özgönül anlatıyor…

KURBAN ETİ NASIL KAVRULUR?

Dr. Özgönül, ‘İç yağı ile yapılan bir kavurma hem vücudumuzu güçlendirir hem de kilo ile mücadelemizde bize fazlasıyla yardımcı olur.’

Dr. Fevzi Özgönül son olarak şu konuya dikkat çekti;

Bilinenin aksine yağlı yemekler bizi şişmanlatmaz, yağ ve proteini yememek veya onların sindirimini sağlayamamak bizi şişmanlatır. İster kavurma ister haşlama olsun, bu bayram da sağlıklı pişirilen et yemeklerini bol bol tüketin.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version