Formsanté

Mesane sarkmasını egzersizle önleyin

egzersiz

Kadınların doğumdan sonra pelvik kaslarını güçlendirici egzersiz yapmaları mesane sarkmasını önlüyor. Vajinadan dışarıya sarkan ve ele gelen kitlelerin büyük çoğunluğunun mesane sarkması olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Üroloji Uzmanı Dr. Elnur Allahverdiyev, “Kadınlarda mesane sarkmasının görülmesinin en büyük nedenleri arasında normal doğum sonrasındaki pelvik taban kas yetersizliği yer alıyor. Özellikle doğum sonrası pelvik bölgedeki (karnın altı kısmı) kasları geliştirmek için Kegel egzersizi yapmak, mesane sarkmasını önlüyor” diyor.

Düzenli olarak yapacağınız yürüyüş ve egzersizler metabolizmanızı hızlandırırken, daha fazla enerjiye sahip olmanızı sağlıyor. Böylece yorgunluk ve halsizlik hissi kayboluyor. Düzenli olarak hareket edip, aktif kaldığınızda ise şunlar oluyor:

Daha aktif, daha sağlıklı
Rutgers Üniversitesi egzersiz bilimcilerinin yaptığı bir araştırmaya göre, daha sağlıklı olmak için haftada en az üç gün belirli bir egzersiz planına sadık kalınmalı. Teknik olarak her gün bir fiziksel aktivite yapmak gerekiyor. Ne şekilde olursa olsun hareket etmeli. Çünkü tüm günü oturarak geçirmenin ne kadar zararlı olduğuna dair her gün yeni kanıtlara ulaşılıyor.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version