Formsanté

Patlıcan sapı suyu nasıl yapılır? Patlıcan sapı faydaları

Ispanaktan sonra en zengin demir içeren sebze olan patlıcan ve patlıcan sapının suyu son zamanlarda oldukça merak edilen konuların başında geliyor. Patlıcanın faydaları biliniyor, peki ama ya patlıcan sapının faydaları? Dr. Fevzi Özgönül hem patlıcan sapının faydaları konusunda bilgiler veriyor hem de patlıcan sapı suyu tarifi veriyor.

Çoğu kişi tarafından bilinmediği için hiç kullanılmadan kesilip çöpe atılan patlıcan sapının bilinmeyen çok önemli faydaları var. İçerdiği A, B1, B2 ve C vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı bize yardımcı olur.

PATLICAN SAPI FAYDALARI

patlıcan sapı

PATLICAN SAPI SUYU NASIL TÜKETİLİR, NASIL İÇİLİR?

Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bu 5 günlük süreç içerisinde bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı (pul biber, isot ve acı biber) yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu besinler hemoriod gibi hastalıkları tetikleyebilir.

PATLICAN SAPI SUYU NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Hazırlanışı

Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.

Not: Her bünye farklı olabilir, doktorunuza danışmadan yemeyiniz!

Exit mobile version