Formsanté

Kaynattığımız domatesleri kullanma zamanı: İşte kremalı domates çorbası tarifi

Yüzde 95 oranında su içeren, likopen deposu, A ve C vitamini içeriği yüksek bir sebze olan domates yaz aylarının da vazgeçilmezi. Salatalara ve sebze yemeklerine eklediğimiz, çorba olarak sıklıkla tercih ettiğimiz domates susuzluğu gideriyor, bağışıklığı güçlendiriyor, cilt sağlığını koruyor. A, C, E ve K vitaminleri ile potasyum ve likopen içeren domatesin kan yapıcı özelliği ve dinlendirici etkisi bulunuyor. Peki, ‘domates çorbası nasıl yapılır’ diyorsanız, gelin hayatınızı kolaylaştıracak domates çorbası tarifine birlikte göz atalım…

domates çorbası

PRATİK DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

Yapılışı:

Tereyağını çorba tencerenize koyun, erimesini ve kızmasını bekleyin. Sonra unu içine atın ve kavruluncaya kadar karıştırın. Rendelenmiş domatesleri ya da salçayı una ilave edin. Birkaç dakika hepsini karıştırın. Sarımsağı ve tuzu da ekleyin. Suyunu yavaş yavaş ilave edin.

Pütür pütür kalmayacak şekilde sulandırın ve orta hararetli ocakta karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın sütünü ya da kremayı koyun.

Kâseye dökün, ılımasını bekleyin. Sonra çorbanın yüzeyine kremayla bebeğinizin seveceği yüz, elma gibi basit şekiller yapın.

BİR PRATİK DOMATESLİ TARİF DAHA…

MAKARNALI DOMATES DOLMASI

Malzemeler:

Yapılışı:

Domateslerin üstünü daha sonra kapak olarak kullanmak için kesin. Ortasını oyun. Makarnaları tam pişirmeden hafif diri bir şekilde haşlayın ve yıkayın. Bir tavaya yağ koyun. İnce ince kestiğiniz biberleri hafif sote edin; ardından oyduğunuz domatesten çıkan içleri diğer domateslerle birlikte küp şeklinde doğrayarak tavaya ekleyin.

İyice pişince makarnaları içine atın. Biraz karıştırdıktan sonra domatesin yarısına hazırladığınız harcı koyun. Üstüne kaşarları ekleyin, tekrar harcı doldurun. Domatesin kapağını kapattıktan sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürerek 15-20 dakika pişirin.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version