Formsanté

Sağlık Bakanı açıkladı: Çin’den ilaç getirildi…

Gündem Corona Virüs… Bugün Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı’nın Bilkent Yerleşkesi’nde yeni tip Corona Virüse ilişkin toplantı düzenlendi, alınabilecek önlemler konuşuldu. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameralar önüne çıktı. Bakan Fahrettin Koca, “Sağlık kadromuza 32 bin yeni personel ilave ediyoruz” dedi. Bakan Koca, Çin’in ‘Corona Virüs’e iyi geldiğini, iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiğini açıkladığı’, ilaçtan Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Peki, Corona Virüs hangi illere yayıldı? Sağlık Bakanı Koca, “Vakalar sadece bir bölgeye lokalize değil ülkenin geneline yayılmış pozitif vakalarımız var” dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Corona Virüsle ilgili son dakika açıklamaları şöyle:

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİ İYİLEŞTİRİLECEK

YURT DIŞINA SATILMAYACAK

YERLİ SOLUNUM CİHAZININ ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ

ÇİN’DEN 50 BİN HIZLI TARAMA KİTİ GELDİ

 

İYİLEŞEN HASTALARIMIZ VAR

ÇİN’DEN İLAÇ GETİRİLDİ

YAŞAMINI YİTİREN 30 HASTANIN YAŞLARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerden 50 ile 60 yaş arasında 2 hasta olduğunu, diğer hastaların 60 yaşın üzerinde olduğunu söyledi. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Koca, “Bilim Kurulunda çarşamba günü eğitim konusunu gündeme alacağız” dedi. 

TEST SONUCU POZİTİF ÇIKAN SAĞLIK GÖREVLİLERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona Virüs test sonucu pozitif çıkan sağlık görevlileri olduğunu belirtti, sayı vermeyeceğini aktardı.

TESTTEN ÜCRET ALINMIYOR

Bakan Koca, koronavirüs testleri için hiçbir kitten, hiçbir laboratuvar testinden ücret alınmadığını ve alanlara da izin verilmeyeceğini belirtti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE’DE HANGİ İLLERE YAYILDI?

İran’dan kaçak geçişler olduğu iddiasına yönelik bir soruna üzerine Bakan Fahrettin Koca  “Van özelinde şu an artan bir vakamız yok. Vaka var ama sayısı 10’un üzerinde değil. Vakalar sadece bir bölgeye lokalize değil ülkenin geneline yayılmış pozitif vakalarımız var” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, “Başta vakaların hepsi yurt dışı ağırlıklıydı, artık yurt dışı temaslı, temaslının temaslısı olmaya başladı.” dedi.

 

Exit mobile version