1.GÜN
Sabah 75 gr. siyah üzüm, 120 gr kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası
Ara öğün 1 dilim yağsız labne sürülmüş kepek ekmeği, yanında maydanoz
Öğle Taze fasulyeli, marul salatası : 100 gr. haşlanmış taze fasulyeyi ve 1 adet küçük soğanı dilim dilim doğrayın. 75 gr. marulu ellerinizle parçalayıın. Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve salatayı büyük bir kaseye koyun. İçine 1 yemek kaşığı sirke dökün, tuz ve kaabiber serpin.
Ara öğün 1 adet kivi
Akşam Salatalıklı, peynirli sandviç
2.GÜN
Sabah 2 dilim reçelli kepek ekmeği
Ara öğün 150 gr. yağsız yoğurt
Öğle Şef salata: Yarım adet kıvırcık salata, 50 gr. mozerella peyniri, 1 adet yeşişl biber ve 2 adet havuçtan oluşan salatayı sirke, zeytinyağı, tuz ve biberle tatlandırın.
Ara öğün 75 gr. siyah üzüm
Akşam Mantarlı omlet : 200 gr. mantarı küçük küçük doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın.tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı parmesan peyniriyle ilave edin, 5 dakika pişirdikten sonra çıkarın.
3.GÜN
Sabah 1 dilim peynirli kepek ekmeği, yanında 1 adet domates ya da salatalık
Ara öğün 100 gr. karpuz
Öğle Biberli patetes salatası: 200 gr. haşlanmış patetes, 1 adet kırmızı biber ve 1 adet taze soğandan oluşan salatayı sirke, tuz,karabiber ve maydanozla tatlandırın.
Ara öğün 125 ml. taze sıkılmış portakal suyu
Akşam 1 kase light yoğurt, 4 yemek kaşığı haşlanmış sebze ve 2 dilim kepek ekmeği
4.GÜN
Sabah Kepek ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost. Yanında taze sıkılmış portakal suyu
Ara öğün 75 gr. siyah üzüm
Öğle Mantarlı salata : 200 gr. göbek salatası, 75 gr. marul, 4 adet mantar ve 1 adet elmadan oluşan bir salata hazırlayın. İçine zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı hardal ekleyin. Yanında 2 adet susanlı galeta yiyebilirsiniz.
Ara öğün 1 dilim etimek ve 100 gr. domates
Akşam Peynirli turplu salata : 40 gr. yağsız peyniri, 150 gr. dilimlenmiş salatalık ve 1 demet doğranmış küçük kırmızı turpla karıştırın. İçine 2 yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Yanında 1 dilim kepek ekmeği yiyebilirsiniz.
5. GÜN
Sabah 100 gr. yağsız labne peynirini, ince kıyılmış yarım adet kırmızı biber karıştırıp 2 dilim kepek ekmeğine sürün.
Ara öğün 250 ml. domates suyu
Öğle Hardal soslu salata : 1 adet yumurtayı haşlayın. 50 gr. yoğurdu, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı hardalla karıştırın. 50 gr. kıvırcık salatayı ve 1 adet domatesi küçük küçük doğrayın. Salatayı, domatesi ve sosu üzerine dökün. İsterseniz yanında iki adet kepekli galeta yiyebilirsiniz.
Ara öğün 1 adet kivi
Akşam Mantarlı soslu makarna . 50 gr. makarnayı haşlayın. 100 gr. mantarı ve 1 adet arpacık soğanı küçük küçük doğrayın 1 çay kaşığı zeytinyağında kavurun. İçine 100 ml. domates suyu ekleyin ve hafif ateşe pişirin. Pişen mantar sosunu makarnanın üzerine dökün.
6.GÜN
Sabah 100 gr. kavunu ezerek 200 gr. süt ve 30 gr. yulafla karıştırın.
Ara öğün 200 gr. yağsız yoğurt, 1 adet muz ve kividen oluşan bir meyve salatası hazurlayın.
Öğle Mango salatası : Yarım adet mango, 1 adet soğanı ve 150 gr. salatalık, 75 gr. maruldan oluşan salatayı hazırlayın. İçine 2 yemek kaşığı sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Yanında 2 dilim kızarmış kepek ekmeği yiyebilirsiniz.
Ara öğün 200 gr. yoğurdu 125 gr. küçük küçük doğranmış çilekle karıştırın.
Akşam Tombalıklı domates salatası: 300 gr. domatesi, 1 adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun. İçine 75 gr. ton balığı ekleyin. Salatayı 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.
7.GÜN
Sabah 150 gr. siyah üzümü, bir bardak yağsız süt ve 5 yemek kaşığı cornflakes'le karıtırın.
Ara öğün 1 adet elma
Öğle yemeği Ispanaklı domates salatası 40 gr. fiyonk makarnayı tuzla suda haşlayın. 75 gr. ıspanağı ve 150 gr. domatesi ince ince doğrayıp süzdüğünüz makarnayla karıştırın. İçine 1 çay kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Ara öğüm 150 gr. çilek
Akşam Roka salatası : 50 gr. rokayı, 1 adet küp küp doğranmış ekşi elma ve 30 gr. haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırın. İçine bol limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin.
|