Formsanté

Serin & Masum Yoğurtlu Tatlılar

Tatlı ihtiyacınızı giderebileceğiniz masum, sağlıklı bir alternatif; probiyotik ve kalsiyum yönünden zengin, besleyici değeri yoğun meyve, tahıl ile tohumlarla lezzetlendirilmiş yoğurtlu tatlılar. Dondurmaya alternatif frozen yoğurtlu lezzetler sunan Sincerely Yoğurt, Formsanté için alternatifler hazırladı.

Yazı: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal


Ahududulu müsli
Malzemeler (2 porsiyon)
• 175 g yoğurt
• 70 g yulaf ezmesi
• 1 yemek kaşığı keten tohumu
• 150 g ahududu (dondurulmuş ya da taze)
• 1 büyük muz

Hazırlanışı
Yulaf ezmesini bir kaba alın, içine keten tohumunu, ahududunun dörtte üçünü ve muzu ekleyin. Karıştırıp ezin. Ağzını kapatıp buzdolabında bir süre dinlendirin. Daha sonra malzemeyi iki bardağa bölüştürerek bir kat yoğurt, bir kat ahududulu karışımdan koyun. Üzerine artan ahududuları da ekleyerek servise hazır hale getirin.


Matchalı yoğurt kasesi
Malzemeler (2 porsiyon)
• 300 g yoğurt
• 1 yemek kaşığı matcha çayı
• 2 tatlı kaşığı bal
• 1 adet kivi
• 1 avuç yaban mersini
• 2 dilim ananas
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanışı
Yoğurdu matcha çayı ve balla iyice karıştırın. Çok ince bir toz halindeki matcha çayının topaklanmamasına dikkat edin. Karışımı iki kaseye bölün. Üzerine dilimlediğiniz meyveleri ekleyin. Hindistan cevizi serpiştirerek servis edin.


Kakaolu chia yoğurt puding
Malzemeler (3 porsiyon)
• Yarım kase chia tohumu
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 fiske tuz
• Yarım çay kaşığı vanilya
• 3 yemek kaşığı bal
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1,5 su bardağı badem sütü (ya da başka bir süt tercihi)
• 1 kase vişne (dondurulmuş ya da taze)

Hazırlanışı
Bir kabın içinde chia tohumları, kakao ve tuzu karıştırın. Süt, vanilya ve balı da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kakao tozu ve chia tohumları iyice karışana kadar bu işlemi sürdürün. Ağzı kapaklı bir kaba alıp, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Chia tohumları şişip karışım yoğun bir kıvam almalı. Chia tohumlu karışımı servis kaselerine bölün. Üzerine yoğurt ve püre haline getirdiğiniz vişneleri ekleyin. Eğer vişne çok ekşiyse bir miktar bal ile tatlandırabilirsiniz.


Kivili parfe
Malzemeler (2 porsiyon)
• 3 adet kivi
• 200 g yoğurt
• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
• 1 yemek kaşığı bal
• 4 yemek kaşığı granola
• Nane yaprağı

Hazırlanışı
Kivinin yarısını blender’dan geçirin. Bir kapta yoğurt, limon kabuğu ve balı karıştırın. Daha sonra püre haline getirdiğiniz kiviyi yoğurda ekleyip, karıştırmaya devam edin. İki bardağa granolayı paylaştırın. Üzerine yoğurt ve kivili karışım ile doğranmış kivileri kat kat koyun. Nane yaprağı serpiştirip servise sunun.


Kavunlu muzlu smoothie
Malzemeler
• 1 adet muz
• 1 dilim kavun
• 1 kase yoğurt
• Bal
• Birkaç küp buz

Hazırlanışı
Kavunu dilimleyip çekirdek yatağını çıkarın. Diğer tüm malzeme ile birlikte blender’dan geçirip pürüzsüz bir hale getirin. Soğuk olarak hemen tüketin.

Exit mobile version