Formsanté

Sıcak havada ferahlatıcı 5 ev yapımı buzlu çay tarifi

Ev yapımı buzlu çaylar sıcak yaz aylarında iyi bir alternatif. Serinletici olduğu kadar içerikleri
de bitki çaylarının iyileştirici gücüne sahip. Çay tutkusunu profesyonelliğe taşıyan ve Teaelife markasını kuran Elif Gönlüm, yaz boyunca gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz 5 farklı nefis ev yapımı buzlu çay hazırladı. İşte ev yapımı buzlu çay tarifleri:

EV YAPIMI BUZLU ÇAY TARİFLERİ

LİMONLU YEŞİL ÇAY

MALZEMELER

YAPILIŞI

Poşet çaylar kaynar suyun içine atılır, üzerine limon kabuğu eklenir. 8-10 dakika demleme
süresinin ardından, poşet çaylar ve limon kabukları suyun içinden alınır. Kök zencefil ince ince doğranıp, 1/4’üne kadar buz dolu sürahinin içine koyulur. Üzerine limon dilimleri atılır ve
buzdolabında soğumaya bırakılır.

HİBİSKUSLU BUZLU ÇAY

MALZEMELER

YAPILIŞI

Poşet çaylar kaynar suyun içine koyulur ve 5 dakika boyunca demlendirilir. Ardından esmer şeker ya da bal ile hibiskus çayı tatlandırılır. 1/4’ü buz dolu sürahiye temizlenmiş çilek, yaban mersini ve demlendirilen çay eklenir. Karışım buzdolabında soğumaya bırakılır. Bol buz ile servis edilir, isteğe göre nane de eklenebilir.

ŞEFTALİLİ BUZLU ÇAY

 ev yapımı buzlu çay

MALZEMELER

YAPILIŞI

Çay poşetleri sıcak su yardımıyla 5 dakika boyunca demlenmeye bırakılır. 1/4’üne kadar buzla dolu sürahiye, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliler eklenir. Başka bir kapta 1 yemek kaşığı bal ve esmer şeker kaynar su ile eritilip, sürahiye dökülür. Karışıma demlenen çay da
eklenerek, buzdolabında soğumaya bırakılır.

MATCHA ICE TEA LATTE

MALZEMELER

(1 KİŞİLİK)

YAPILIŞI

Matcha çayına üzerini örtecek kadar kaynar su dökülür. Matcha çırpıcısıyla köpürene kadar
karıştırılır. İçerisinde buz olan bardağa önce süt, ardından da hazırlanan matcha çayı eklenir. Pudra şekeri ilave edildikten sonra bekletilmeden içilir.

EMANGO ICE TEA

MALZEMELER

YAPILIŞI

Emango çayı, 3-4 dakika demlendikten sonra süzülür. 1/4’ü buzla dolu sürahiye mango dilimleri koyulur. Bal, yarım çay bardağı sıcak su ile karıştırılıp, buz ve mangonun üzerine dökülür. Karışıma son olarak demlenen çay da ilave edilir ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
Bol buz ile servis edilir.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version