Formsanté

Sütün en güzel hali peynir

subat-2012-mercekaltinda-resim-1

Yörsan Tam Yağlı Beyaz Peynir
Beyaz peynir geleneksel kahvaltıların vazgeçilmezi… Artık bu geleneksel lezzet de üzerinde içerik bilgileri, besin değerlerinin yazılı olduğu ambalajında sunuluyor. İnek sütünden üretilen Yörsan tam yağlı peynirin 100g’ı günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 76’sını, günlük fosfor ihtiyacının yüzde 62’sini karşılıyor.
Enerji 239 kcal
Protein 16.5 g
Yağ 19 g
Karbonhidrat 0.5 g
Kalsiyum 609 mg
Fosfor 500 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-2Pınar Light Üçgen Peynir
Yüzde 40 daha az yağlı light üçgen peynir özellikle rejim yapanlar ve daha az yağlı, daha düşük kalorili bir diyet tercih edenler tarafından tüketiliyor. 100 gramlık pakette 12.5’er gramlık 8 parça bulunuyor. 1 porsiyon ürün 20 kalori içeriyor. Her bir porsiyonu ayrı ayrı paketlenmiş olan üçgen peynirler oldukça pratik.
Enerji 162.4 kcal
Protein 10.4 g
Yağ 12 g
Karbonhidrat 3.2 g
Kalsiyum 472 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-3La Vache qui rit (Gülen İnek) Üçgen Peynir
Hafif kremsi tadıyla özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilen Gülen İnek, “La Vache qui rit”, 1900’lü yılların başında şirketin kurucusu olan Leon Bel tarafından geliştirildi. Tek porsiyonluk paketlenmiş ilk işlenmiş peynir markası, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin üçgen peynir markası, Karper ile ortaklık yaparak Türkiye’de üretim yapmaya başladı. İki porsiyon La Vache qui rit’deki kalsiyum bir bardak süttekine eşit. Ayrıca, içerdiği D vitamini, kalsiyumun kemikler tarafından daha iyi emilmesini sağlıyor. 120 gramlık pakette 15’er gramlık 8 parça peynir bulunuyor.
Enerji 312 kcal
Protein 9.63 g
Yağ 28 g
Karbonhidrat 5.37 g
Kalsiyum 722 mg
D vitamini 1.56 IU
A vitamini 266 IU

Devamı diğer sayfada

Yüksek kalitede protein içeren peynir, kalsiyum ve fosfor yönünden önemli bir gıda. Peynirde, yağ oranına bağlı olarak değişen miktarlarda yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K) bulunuyor. Ancak peyniri vitamin yönünden önemli yapan, bileşimindeki B grubu vitaminler. 100 g beyaz peynir günlük B12 vitamini ihtiyacının tamamını karşılamaya yetiyor. Sadece hayvansal gıdalardan alınan B12 vitamininin eksikliğinde unutkanlık, kansızlık gibi sorunlar görülebiliyor.

subat-2012-mercekaltinda-resim-4Pınar Kekikli Zeytinli Krem Peynir
Pazardaki ilk krem peynir markası olan Pınar’ın cheddarlı ve sade çeşitlerinin yanı sıra zeytin ve kekik özlerinin kullanıldığı krem peyniri de tüketicinin beğenisine sunuluyor. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra atıştırmalık olarak da tercih edilen ürünün 100 gramı bir günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 78’ini, fosfor ihtiyacının ise yüzde 58’ini karşılıyor.
Enerji 219 kcal
Protein 12.7 g
Yağ 16 g
Karbonhidrat 6.1 g
Kalsiyum 526 mg
Fosfor 464 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-5Sütaş Light Kaşar
Azaltılmış tuz içeriği ve yüzde 58 daha az yağ oranı sayesinde kilo kontrolüne yardımcı oluyor. İnek sütünden üretilen Sütaş Light Kaşar’ın 100 gramı ile günlük kalsiyum ihtiyacınızın tamamını ve fosfor ihtiyacınızın çoğunu (% 69) karşılayabiliyorsunuz.
Enerji 222 kcal
Protein 30 g
Yağ 10.45 g
Karbonhidrat 2 g
Kalsiyum 800 mg
subat-2012-mercekaltinda-resim-6B2 (Riboflavin) 0.52 mg
Fosfor 550 mg

Baltalı Büş- Taze krema peyniri
İzmir Seferihisar’da 2009’da kendi keçi çiftliğini kuran Funda Baltalı’nın sadece keçi sütünden ürettiği peynirlerden biri de “Büş”. Fransızca adı Buche de Chevre olan bu taze krema keçi peyniri Fransız uzmanlar tarafından geliştirilmiş. Keçi sütü daha kolay sindirilebilmesi yönüyle biliniyor ve laktoz alerjisi olanlara tavsiye ediliyor.
Enerji 247 kcal
Protein 13.5 g
Yağ 18.2 g
Karbonhidrat 7.68 g
Kalsiyum 408 mg
Besin değerleri 100 gr üzerinden verilmiştir. Devamı diğer sayfada

subat-2012-mercekaltinda-resim-7Tek Süt Sürülebilir Beyaz Peynir
Kahvaltıların olmazsa olmazı beyaz peynir ile sürülme kolaylığı sağlayan krem peynir fikrinin birleşmesiyle oluşan sürülebilir beyaz peynirlerden biri de Tek Süt’ün taze peyniri. Ürün, tatlılarla, simitlerle ve daha birçok diğer atıştırmalıklarla uyum gösteriyor. Kalsiyum oranı çok yüksek olan peynirin 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacının tamamından daha fazlasını (yüzde 119.6’sını) karşılıyor.
Enerji 273 kcal
Protein 7.7 g
Yağ 24.8 g
Karbonhidrat 5.8 g
Kalsiyum 957 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-8Sek Labne
Hafif tadı, kremsi ve az tuzlu yapısıyla özellikle peynir kek, tiramisu (mascarpone’ye alternatif olarak), kurabiye yapımında yaygın olarak kullanılıyor.
Enerji 199.5 kcal
Protein 5 g
Yağ 18 g
Karbonhidrat 5.5 g
Kalsiyum 125 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-9Bahçıvan Light Dil Peyniri
Kolayca liflere ayrılan dil peyniri, sütün yoğun tadını hissedebileceğiniz az tuzlu bir peynir çeşidi. Bahçıvan’ın light ürününün normal dil peynirlerine göre kalorisi (100 g’da 106 kcal) ve yağ oranı (100 g’da 3 g) daha düşük. 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 103’ünü, günlük fosfor ihtiyacının ise yüzde 60.4’ünü karşılıyor.
Enerji 224 kcal
Protein 26 g
Yağ 12 g
Karbonhidrat 2 g
Kalsiyum 826 mg
Fosfor 483 mg

Devamı diğer sayfada

 

subat-2012-mercekaltinda-resim-10Tahsildaroğlu Erzincan Tulum Peyniri
Ülkemize özgü bir lezzet olan tulum peyniri Türkiye’nin batısından en doğusuna kadar çeşitli yöntemlerle üretiliyor ve yöresine göre isimlendiriliyor. Erzincan tulumu kuvvetli, oldukça baskın tadıyla ve kolayca dağılıvermesiyle kendini diğerlerinden ayırıyor. Peynir severlerin, gurme damakların gözdesi tulum peyniri, ham peynirin ufalanıp tuzlandıktan sonra tulumlara basılması ve bekletilmesi ile elde ediliyor.
Enerji 344.6 kcal
Protein 24.65 g
Yağ 26.62 g
Karbonhidrat 1.5 g
Kalsiyum 544 mg
Fosfor 300 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-11Tahsildaroğlu Sürülebilir Kahvaltılık Lor
Lor, peynir üretiminden sonra süzülen peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde ediliyor. İtalyan peynirlerinden ricotta’ya benziyor. Kısa ömürlü olan ve taze olarak tüketilen peyniri Tahsildaroğlu sürülebilir kıvamda üretmiş.
Enerji 226.25 kcal
Protein 12.36 g
Yağ 18.53 g
Karbonhidrat 2.5 g

Yemeği peynirle bitirin
Asitli, tatlı yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor. Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önlüyor. Yemeklerden sonra ağzınıza bir parça peynir atmak ise pH seviyesini kontrol altına alarak asiditenin zararlarını azaltıyor ve dişleri koruyor.

Formsante Dergisi Şubat 2012 Sayısı

Exit mobile version