Formsanté

Türkiye’de Corona Virüs’ten ilk ölüm: 89 yaşındaki hasta yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona Virüsle ilgili Türkiye’deki son durumu açıkladı. Türkiye’de Corona Virüs nedeniyle ilk ölüm yaşandı. 89 yaşındaki erkek hastanın virüsü Çin temaslı çalışanından aldığı açıklandı. Türkiye’deki toplam vaka sayısı ise 51 kişi artarak 98 oldu.

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜS’TEN İLK ÖLÜM

Bakan Fahrettin Koca, “Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum. Hayatımızı bu şartlara göre düzenleyelim 1,5-2 ay direnelim. Pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşmeyle sonuçlanıyor. Bunun için gerekli destek tedavisini veriyoruz” diye konuştu. 

Türkiye’de Corona Virüs nedeniyle ilk ölüm bilgisini de paylaşan Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamaları şöyle:

Tuzlu su, sarımsak, sıcak su, saç kurutma makinesi Corona Virüsü öldürür mü?

Corona Virüs’e karşı pastil kullanırken bunlara dikkat!

KORONAVİRÜS MÜCADELEMİZDE İLK KEZ HASTAMI KAYBETTİM

TOPLAM VAKA SAYISI 98’E YÜKSELDİ

Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Belirttiğim gibi pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşmeyle sonuçlanıyor. Bunun için gerekli destek tedavisi veriyoruz. Dünyadaki sonuçlar iyi biliniyor, net bir iyimserlik yaratıyor. Bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyorum. Tanı konulan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum. Bugünler böyle devam etmeyecek, hayatımızı bu şartlara göre düzenleyelim, 1,5-2 ay direnelim.

Türkiye’de 11 Mart’ta 1 vaka, 13 Mart’ta 5 vaka, 14 Mart’ta 6 vaka, 15 Mart’ta 18 vaka ve 16 Mart’ta 47 Corona Virüs vakasının tespit edildiği açıklanmıştı. Bakan Fahrettin Koca, son açıklamayla birlikte toplam vaka sayısının 51 kişi artarak 98’ye yükseldiğini duyurdu. 

Exit mobile version