Formsanté

Yemezsem olmaz!

08012014 unluler8

Herkesin sevdiği, evinden, çantasından, buzdolabından eksik etmediği bir yiyecek mutlaka vardır! Her biri vitamin ve mineral deposu olan bu yiyecekler gerek lezzetleri, gerekse sağlığa olan katkıları nedeniyle vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Biz de ünlü isimlerin neleri yemeyi sevdiğini merak edip, öğrendik.

 

 

 

 

 

08012014 unluler1Eva Longoria

Çiğ bademden vazgeçmiyor

“Desperate Housewives” dizisiyle tüm dünyada üne kavuşan Eva Longoria, kalp damar sağlığını korumak için her sabah düzenli olarak çiğ badem yiyor. Güçlü bir Omega-3 kaynağı olan bu yemiş ayrıca çinko, demir, kalsiyum, potasyum ve E Vitamini açısından da oldukça zengin. Fakat günde 15 adetten fazla tüketmemek gerekiyor.

 

 

 

 

 

08012014 unluler2Bengü

Toksinlerden kavunla arınıyor

Şarkıcı Bengü, vücudunu toksinlerden arındırmak için bol bol kavun yiyor. Üstelik bu lezzetli meyve hem enerji veriyor hem de cilt güzelliğine katkı sağlıyor.

 

08012014 unluler5Dr. Mehmet Öz

Şalgamla vücut direncini artırıyor

Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz’ün sofrasında şalgama her zaman yer oluyor. Kırmızı pigmentleriyle bağışıklık sistemini güçlendiren bu sebze, vücut direncini artırıyor. Salatalarda çiğ olarak da tüketilebilecek olan şalgam, güçlü bir antioksidan kaynağı olarak dikkat çekiyor.

 

 

 

 

 

08012014 unluler6Didem İnselel

“Kuru meyveleri yanımdan eksik etmiyorum”

“Yanımda sürekli kuru incir, kuru kayısı ve çiğ badem bulunduruyorum. Bu yemişler sayesinde hem tok kalıyorum hem de yemek saatinin belli olmadığı set gibi ortamlarda açlığımı yatıştırıyorum. Bu kuru meyveleri kış aylarında otomobilimden de eksik etmiyorum.”

 

08012014 unluler4Jale Balcı

“Ezine peynirini kolayca hazmediyorum”

“İçeriğindeki kalsiyum nedeniyle Ezine peynirini sıkça tüketiyorum. Bu peyniri kemik sağlığını güçlendirmesinin yanı sıra kolayca hazmedildiği için de tercih ediyorum. Yaz aylarında da domatesi soframdan eksik etmiyorum. İki günde bir maydanoz ve naneyi salata olarak ya da sabahları limon sıkarak yemeye özen gösteriyorum.”

 

 

 

 

 

08012014 unluler3Başak Sayan

“Yeşil elma beni tok tutuyor”

“Uzun yıllardır evimde çiğ badem ve yeşil elma eksik olmuyor. Çiğ bademi içindeki vitamin ve mineraller nedeniyle, yeşil elmayı da özellikle az şekerli olduğu için tercih ediyorum. Elma ayrıca uzun süre tokluk hissini yaşamama da yardımcı oluyor.”

 

 

 

 

 

Ayşegül UYANIK ÖRNEKAL

Formsanté Dergisi Mayıs 2013 sayısı

Exit mobile version