Formsanté

Yılbaşı için meze tarifleri – Yeni yılda hafif&sağlıklı meze önerileri

Yılbaşı gecesi evde misafir ağırlayacaklardan mısınız? Ana yemeğiniz tamam, tatlınız tamam, bir tek yılbaşı için meze mi eksik? Mezeler yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alır. Ana yemek olarak ağır bir menü hazırladıysanız, mezelerinizi hafif ve sağlıklı lezzetlerden oluşturmanız yerinde olacaktır. O zaman Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın sizler için özenle hazırladığı yılbaşı için meze önerilerine birlikte göz atalım…

YILBAŞI İÇİN MEZE ÖNERİLERİ (SAĞLIKLI VE FİT)

MANTARLI MÜCVER

(4 kişilik)

Mantar yerine rendelenmiş kabak veya brokoli de kullanabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

Mantarları ince ince doğrayın. Üzerlerine yumurta kırın. Sebzeleri ince kıyın ve diğer malzemelerle birlikte karışımın üzerine ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişirip, dilimleyebilirsiniz.

ELMALI KEREVİZ SALATASI

(4 kişilik)

Yılbaşı için meze

Malzemeler

Yapılışı

Kerevizi ve elmayı soyup rendeleyin. Süzme yoğurt ve yoğurda sarımsak ve rendelediğiniz kereviz ve almayı koyun ve karıştırın. Üzerine dövülmüş cevizi ilave edin.

YOĞURTLU HAVUÇLU ISPANAK

Üzeri için;

Yapılışı

zeytinyağı ile havuçları tavada yumuşayana kadar soteleyin. ıspanakları yıkayıp ince ince doğrayın.tavaya zeytinyağ ve rendelenmiş havuç alınır. yumuşamış havuçları ve ıspanakları birleştirin. karabiber ekleyebilirsiniz. ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra yoğurt, rendelenmiş sarımsak ile karıştırın. Ceviz de ekleyebilirsiniz.

YALANCI NOHUT MANTISI

(4 Kişilik)

Yapılışı

Haşlanmış nohut ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Sebzeli çeşni ve tuz ile tatlandırıp ocaktan alın. Lavaş ekmeğini kare dilimleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızaran lavaşları bir servis tabağına alıp üzerine nohutlu karışımdan ilave edin. Yoğurdu ayrı bir kasede çırpın. Ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın ve nohutların üzerine gezdirin. Dolmalık fıstık ve kimyonla süsleyerek servis yapın.

HAYDARİ

Yılbaşı için meze

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Önce 1 dilim beyaz peynir iyice ezilerek ufalanır ve dereotu incecik kıyılarak karıştırılır. Bir kaba aldığımız süzme yoğurdun içine normal yoğurdu da ekledikten sonra ezilen sarımsak, tuz, peynir ve dereotu eklenir. İyice hepsini karıştırdıktan sonra zevkinize göre süsleme yapabilirsiniz.

BONUS TARİFİMİZ

GREYFURTLU BUĞDAY SALATASI

(8 kişilik)

Yapılışı

Haşlanmış buğdayı geniş bir kaseye alın. Küp doğradığınız portakal, kırmızı biber, salatalık turşusu, ince kıydığınız yeşillikler, kuru üzüm, ceviz içi ve zeytini ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version