Formsanté

Z kuşağı çalışanları neden daha fazla tükenmiş hissediyor? İşte olası nedenleri

BBC dikkat çeken bir analiz yayınladı. “En genç çalışanlar kariyerlerinin ilk aşamalarında bile kendilerini baskı altında ve bitkin hissediyorlar” yorumu yapılan analizde ABD ve İngiltere’deki bazı araştırmalar çerçevesinde bu durumun olası nedenleri sıralandı.

Habere göre giderek daha fazla genç çalışan tükenmişlik duygularına sahip oluyor. Örneğin iş web sitesinde yapılan 2021 araştırmasına göre Y kuşağı ve Z kuşağı çalışanları sırasıyla %59 ve %58 ile en yüksek tükenmişlik oranlarını bildirmiş. Z kuşağı ise oranların en hızlı arttığı grup.

ABD merkezli iş yönetimi platformu Asana tarafından 2022’de yapılan bir anket, Z Kuşağı çalışanlarının diğer yaş gruplarına göre daha fazla tükenmişlik duyguları bildirdiğini gösteriyor. İngiliz çalışanlarla ilgili 2021’de yapılan bir ankette Z Kuşağı’ndan yanıt verenlerin %80’i kendilerini daha fazla tükenmiş hissettiğini bildiriyor.

Analize göre bu tükenmişlik durumu bir süredir çalışma dünyasında önemli bir sorun. Peki, bu durumun nedeni ne? Haberdeki yorumlar şöyle:

FİNANSAL KOŞULLAR

EKRAN SÜRESİ DE ETKİLİ

‘SADECE UZAKTAN YA DA HİBRİT ÇALIŞMAK’

KONUŞMAYA EN YATKIN GRUP

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version