Formsanté

Alıç sirkesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? İşte alıç sirkesi yapımı

Alıç dediğimiz zaman sayısız faydası olduğunu neredeyse herkes bilir. Bu yüzden son günlerde de en çok merak edilen meyvelerin başında alıç geliyor. Peki alıçın faydaları nelerdir? Alıç sirkesi günde kaç kez içilir? Alıç yaprağı ve çiçeğinin faydaları nelerdir? Alıç çayının faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi nasıl yapılır? Tüm bu merak edilen soruların yanıtını Dyt. Perihan Kılıç, sizler için verdi.

Alıç meyvesi içerdiği antioksidanlar ile inflamasyonu azaltır, hastalıklarla mücadele eder ve genç görünmeye yardımcı olur. Meyvelerin içinde fruktoz yani ‘meyve şekeri’ bulunur. Sağlık açısından fruktoz miktarının günlük alınan enerjinin % 15-20’sini aşmaması önerilir.

ALIÇ SİRKESİ NASIL YAPILIR?

ALIŞ SİRKESİ YAPIMI

ALIÇ SİRKESİNİN FAYDALARI

ALIÇ SİRKESİ GÜNDE KAÇ KEZ İÇİLİR?

Alıç sirkesi mutlaka içine su ile katılarak içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere ya da en az 8 saat olmak üzere günde 2 kere içilmeli ve bu rakamı geçmemeli. Örnek verecek olursak, bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek yeterli olacaktır.

alıç sirkesi

ALIÇ MEYVESİNİN FAYDALARI

Meyveler içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikal oluşumunu engelleyerek kanser ve diğer hastalıklarından korunmayı sağlar. Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir. Beslenme programına eklenen antioksidan besinler oksidatif stresten korunmaya yardımcı olur. C vitamininden zengin olan alıç gibi meyveler bağışıklık sistemini güçlendirir.

Beslenmenize daha fazla alıç meyvesi eklemek kalp sağlığı için yararlı olabilir. Çalışmalar C vitamini açısından zengin meyvelerin kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Alıç meyvesini ayıklayıp kavanozlara koyun. Alıçların üzerine su ekleyin. Geri kalan malzemeleri de ekleyip güneş görmeyen yere kaldırın. 20 gün bekleyin. Alıçlar dibe çöktükten sonra süzüp başka bir kavanoza alın. Alıç sirkeniz hazır.

ALIÇ ÇAYININ FAYDALARI

Tam bir kalp damar dostu olan alıç, C vitamini açısından da zengin bir bitki. Antioksidan özelliği olan bu bitkinin ekstresinden günlük minimal 150 mg tüketilmesi öneriliyor. Günlük 2-3 fincan alıç çayı kolesterol seviyesini düşürmede katkı sağlıyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, özellikle kötü kolesterol düzeyinde iki aylık bir tedavi sonrası düşme görüldüğünü doğruluyor.

alıç çayı

ALIÇ YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

ALIÇ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü etkisinden dolayı önerilen alıç çiçeği papatya, gökçe ve kedi otu ile eşit miktarlarda karıştırılır. Elde edilen karışımdan 2 çay kaşığı bir bardak kaynamış suya atılarak 1 gün bekletilir. Hazırlanan çat sabah ve akşam aç karnına içilir.

Bunlara ek olarak alıç çiçeği lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konulursa inmesini sağlar. Cinsel performansı güçlendiren alıç çiçeği çayı aynı zamanda safra salgısının artmasını önleyerek mideyi güçlendirir.

Vücudu sağlıklı tutmanın yanında, papaya cildin daha canlı ve genç görünmesine yardımcı olabilir. Yaş ile oluşan kırışıklıklarından, çok sarkmalardan ve diğer cilt hasarlarından serbest radikallerin sorumlu olduğuna inanılmaktadır. Alıç, içerdiği C vitamini sayesinde cildinizi korur ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Bir çalışmada 14 hafta boyunca C vitamini ve diğer antioksidanlar karışımı tüketen yaşlı kadında yüz kırışıklıkları derinliğinde görünür ve ölçülebilir bir azalma saptanmıştır.

Yediğimiz her besinin kalorisi olduğu unutulmamalıdır. Sağlığımız açısından porsiyon miktarına dikkat edilerek tüketilmelidir. Metabolik hız üzerinde çok büyük etki yaratmamaktadır. Bu nedenle C vitamini almak, Bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için tercih edebilirsiniz. Meyve dışında sirkesini de tüketebilirsiniz.

 

Exit mobile version