Formsanté

Diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanaması nasıl geçer?

Diş eti kanaması oldukça çok sayıda kişinin yaşadığı, rahatsızlık veren bir durum. Peki,  diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanamasına ne iyi gelir? Ya da diş eti kanaması nasıl geçer? Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, her dönem merak edilen bu soruları yanıtladı. İşte Kaya’nın verdiği bilgiler doğrultusunda diş eti kanamasının nedenleri ve çözüm yolları:

Kaya, “Dişleri fırçalarken oluşan kanamalara dikkat edilmesi ve en kısa sürede önlem alınması gerekiyor. Çünkü diş eti kanamaları birçok ağız probleminin habercisi olabilir ve diş kaybına sebep olabilir” diyor.

DİŞ ETİ KANAMASI NEDENLERİ

Kaya, diş eti kanaması nedeni olabilecek bazı faktörleri ve ‘diş eti kanaması nasıl geçer’ sorusunu ise şöyle sıralıyor:

DİŞ ETİ KANAMASINA NASIL GEÇER? ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Diş eti kanamasına ne iyi gelir sorusuna alternatif çözümler de bulunmaktadır. Bunun için hardal yağı, bal, tuzlu su ve zencefil karışımı kullanılabilir. Bu karışımın diş etine temas edecek şekilde kullanılması gereklidir.
Bunun sebebi de yerleşik olarak ağızda yaşayan bakterilerin diş, diş eti, döneme kemiği ve yumuşak dokularda harabiyete yol açan bir problemdir. Bunun için hiç gecikmeden diş hekimine gitmeniz gerekir. Önce bir antibiyotik verilir ve sonraki seansta tüm diş etleri ve dokular temizlenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

Exit mobile version