Formsanté

Diyetisyen Begüm Keser’den sağlıklı tarifler ve 5 günlük örnek liste

Yaza yaklaşırken 5 gün gibi kısa bir sürede sağlıklı tariflerle vücudunuzu düzene sokmak ister misiniz? İşte size Diyetisyen Begüm Keser’den sağlıklı tarifler ve 5 günlük örnek liste…

CENNET HURMALI SMOOTHIE BOWL

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Cennet hurması, muz, süt ve yoğurdu robottan geçirin. Bir kaseye alıp, üstüne yulaf ve chia tohumu ekleyin.

MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Mercimekleri haşlayıp soğuttuktan sonra geniş bir kaba alın. Kapya biber ve marulları ince ince doğrayın. Salatalık ve havucu soyduktan sonra rendeleyin. Sebzeleri mercimeklerin üstüne ekleyip karıştırın. Limon, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ilave edip, biraz daha karıştırarak servis edin.

KAKAOLU MUZLU YULAF LAPASI

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Süt ve yulafı küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte karıştırarak pişirin. 5-6 dakika sonra kakao ve çatalla ezilmiş muzu da ekleyerek pişirmeye devam edin. Hafif kaynamaya başladığında bir kaseye boşaltarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üstüne muz dilimleri ve chia tohumu ekleyin.

KABAK ÇORBASI

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerede zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı kavurun. Kabakları dilimleyerek tencereye ekleyin. Biraz karıştırın, kabaklar iyice yumuşadıktan sonra 1 litre su ekleyerek 25-30 dakika pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra robottan geçirin. Terbiyesi için bir kasede yumurtayı ve yoğurdu iyice çırpın. Terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Tuzu da ilave ettikten sonra çorbayı servis edin.

FİT KEK

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
İlk olarak hurma ve kayısıları 15 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşadıktan sonra 1 su bardağı süt ile birlikte pürüzsüz oluncaya kadar robottan geçirin. Yumurtaları ekleyerek, robotta karıştırmaya devam edin. Badem unu, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve kabartma tozunu da ilave edip, pürüzsüz oluncaya kadar robottan geçirin. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını fırça yardımıyla kek kalıbına sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

FİT TARATOR

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Kabak ve havucu soyup rendeleyerek geniş bir kaba alın. üstüne tam buğday unu, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek, kıvam alana kadar iyice karıştırın. Dilerseniz baharat da ekleyin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürdüğünüz tavada 10-15 dakika karıştırarak pişirin. Tabağa alıp, biraz soğumasını bekledikten sonra yoğurtla karıştırıp servis edin.

BANANA MUFFİN

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Muzu çatalla iyice ezin. Yumurta, ezilmiş muz ve Hindistan cevizi şekerini geniş bir kapta iyice çırpın. Süt, un, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını da ekleyerek çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı da ilave edip, biraz daha karıştırın. Muffin kalıbı veya muffin kağıtlarını 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ile fırça yardımıyla iyice yağlayın. Karışımı kaplara kaşık yardımıyla ekleyin. 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

FİT MAGNOLIA

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Bal, granola ve meyve hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın. Dibini tutmaması için karıştırmayı bırakmayın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bal ekleyerek iyice çırpın. 1 kat granola ve meyve, 1 kat muhallebi olacak şekilde kaselere ekleyin. üstünü dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

DYT. BEGÜM KESER KİMDİR?

2017’de İstanbul Okan üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olan Dyt. Begüm Keser, halen aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Öğrencilik döneminde kamu ve özel hastanelerde stajyer diyetisyen olarak görev aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Nişantaşı’nda özel bir klinikte çalışmaya başlayan Dyt. Keser, @eathealthybehappyy adlı instagram hesabında ise sağlıklı tarifler ve beslenme konusunda bilgilendirici postlar paylaşıyor.

Exit mobile version