Formsanté

Diyetisyen Melda Demiröz’den 5 günlük örnek diyet menü ve tarifler

melda-demiroz-ornek-menu

DYT. MELDA DEMIRÖZ KİMDİR?

2011’de Hacettepe üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Sağlıklı beslenme, fit tarifler ve dijital dünyaya olan ilgisini birleştirerek online diyetisyenlik konusunda uzmanlaştı. 2016’dan bu yana @diyetisyenmelda adlı Instagram hesabı üzerinden sağlıklı beslenme ve fit tarifleri takipçileriyle paylaşıyor.

YULAFLI BISCOTTI

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Yumurta ile çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları rondodan geçirin. Diğer tüm malzemeleri de ilave edip, elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamuru ikiye bölün. Hamuru 5 cm genişliğinde, 1 cm kalınlığında uzun iki şerit halinde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 23 dakika pişirin. İlk pişme işlem bitince biscotti’leri bir parmak genişliğinde dilimleyin. Yan yüzeyleri yukarı doğru gelecek şekilde tepsiye tekrar yerleştirip, 4 dakika pişirin. Altta kalan yüzey yukarı gelecek şekilde tekrar fırına yerleştirerek, 4 dakika da bu şekilde pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

ELMALI CEVİZLİ PUDİNG

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Yulaf ezmesi, süt, yoğurt, chia tohumu ve balı derin bir kabın içinde karıştırıp, servis kasesine aktarın. Küp küp doğradığınız elmaları, tarçın ve cevizle harmanlayın. Tümünü karıştırıp, bardaklara aktararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin ve servis edin.

MUZLU YULAFLI KURABİYE

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Muzu çatalla ezerek püre haline getirin. İçine diğer malzemeleri ekleyin. Karışıma kurabiye şekli vererek, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aktarın. Dondurucuda dinlendirdikten sonra servis edin.

ISPANAK KÖFTESİ

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Tam buğday ekmeğini rondodan geçirip, un haline getirin. Ispanağın köklerini keserek sirkeli suda bekletin ve süzdükten sonra yıkayın. Yaklaşık 5 dakika haşlayın. Sonra soğuk sudan geçirerek süzün. Ispanakları ince ince kıydıktan sonra içine diğer malzemeleri ilave edin. Elde yuvarlayarak ya da dondurma kaşığı ile toplar yapın. Ispanak toplarınızı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek, 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

ÇITIR KRAKER

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Tüm kuru malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. İçine kaynar suyu dökün. Kaşıkla kabaca karıştırıp, yaklaşık 2 dakika dinlendirin. Ardından ellerinizle güzelce yoğurun. Cevizden küçük toplar yapıp, avuç içinizde sıkarak ve gelgitler yaparak parmak boyunda ince çubuklar yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çubukları yerleştirin. Her birininin üzerine fırça ile su serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

FIRINLANMIŞ KARNABAHAR DİLİMLERİ

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri rondodan geçirin. Harcı, yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm çapındaki tepsiye aktarın ve tüm yüzeye iyice yayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

FINDIKLI LEZZET TOPLARI

MALZEMELER

Üzeri için

HAZIRLANIŞI
Hindistan cevizi rendesi hariç bütün malzemeleri, derin bir kasenin içinde elle iyice karıştırın. Karışımdan küçük toplar yapıp, Hindistan cevizi rendesine bulayarak servis edin.

FİT SUPANGLE

MALZEMELER

Üzeri için

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri bir çelik tencerede karıştırın. Kısık ateşte, yaklaşık
20 dakika pişirin. Ardından blender’dan geçirip, üzerine ham kakao çekirdekleri gezdirin. Sıcak ya da soğuk servis edin.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version