Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetDiyetisyen Melda Demiröz’den 5 günlük örnek diyet menü ve tarifler

    Diyetisyen Melda Demiröz’den 5 günlük örnek diyet menü ve tarifler

    -

    DYT. MELDA DEMIRÖZ KİMDİR?

    2011’de Hacettepe üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. Sağlıklı beslenme, fit tarifler ve dijital dünyaya olan ilgisini birleştirerek online diyetisyenlik konusunda uzmanlaştı. 2016’dan bu yana @diyetisyenmelda adlı Instagram hesabı üzerinden sağlıklı beslenme ve fit tarifleri takipçileriyle paylaşıyor.

    YULAFLI BISCOTTI

    MALZEMELER

    - Advertisement -
    • 2 adet yumurta
    • 10 adet etli hurma
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi
    • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı yulaf unu
    • 1 su bardağı yulaf ezmesi
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • Bir avuç iri kıyım ceviz içi
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    HAZIRLANIŞI

    Yumurta ile çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları rondodan geçirin. Diğer tüm malzemeleri de ilave edip, elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamuru ikiye bölün. Hamuru 5 cm genişliğinde, 1 cm kalınlığında uzun iki şerit halinde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 23 dakika pişirin. İlk pişme işlem bitince biscotti’leri bir parmak genişliğinde dilimleyin. Yan yüzeyleri yukarı doğru gelecek şekilde tepsiye tekrar yerleştirip, 4 dakika pişirin. Altta kalan yüzey yukarı gelecek şekilde tekrar fırına yerleştirerek, 4 dakika da bu şekilde pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

    ELMALI CEVİZLİ PUDİNG

    MALZEMELER

    • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
    • 3 yemek kaşığı süt
    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı chia tohumu
    • 1 tatlı kaşığı bal
    • Çeyrek elma
    • 3-4 adet ceviz
    • Bir çimdik tarçın

    HAZIRLANIŞI

    Yulaf ezmesi, süt, yoğurt, chia tohumu ve balı derin bir kabın içinde karıştırıp, servis kasesine aktarın. Küp küp doğradığınız elmaları, tarçın ve cevizle harmanlayın. Tümünü karıştırıp, bardaklara aktararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin ve servis edin.

    MUZLU YULAFLI KURABİYE

    MALZEMELER

    • 1 adet muz
    • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
    • 2 yemek kaşığı hurma özü
    • 1 su bardağı yulaf ezmesi
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 2 yemek kaşığı kakao parçacığı

    HAZIRLANIŞI
    Muzu çatalla ezerek püre haline getirin. İçine diğer malzemeleri ekleyin. Karışıma kurabiye şekli vererek, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aktarın. Dondurucuda dinlendirdikten sonra servis edin.

    ISPANAK KÖFTESİ

    MALZEMELER

    • 350 g ıspanak
    • 2 adet yumurta
    • 3 ince dilim tam buğday ekmeği
    • 4 yemek kaşığı lor peyniri
    • Tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Tam buğday ekmeğini rondodan geçirip, un haline getirin. Ispanağın köklerini keserek sirkeli suda bekletin ve süzdükten sonra yıkayın. Yaklaşık 5 dakika haşlayın. Sonra soğuk sudan geçirerek süzün. Ispanakları ince ince kıydıktan sonra içine diğer malzemeleri ilave edin. Elde yuvarlayarak ya da dondurma kaşığı ile toplar yapın. Ispanak toplarınızı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek, 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

    ÇITIR KRAKER

    MALZEMELER

    • 1 su bardağı öğütülmüş yulaf ezmesi
    • Yarım su bardağı mısır unu
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
    • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği
    • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
    • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
    • 2 yemek kaşığı keten tohumu
    • Bir avuç ince kıyım dereotu
    • Yarım su bardağı kaynar su

    HAZIRLANIŞI
    Tüm kuru malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. İçine kaynar suyu dökün. Kaşıkla kabaca karıştırıp, yaklaşık 2 dakika dinlendirin. Ardından ellerinizle güzelce yoğurun. Cevizden küçük toplar yapıp, avuç içinizde sıkarak ve gelgitler yaparak parmak boyunda ince çubuklar yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çubukları yerleştirin. Her birininin üzerine fırça ile su serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

    FIRINLANMIŞ KARNABAHAR DİLİMLERİ

    MALZEMELER

    • 500 g karnabahar
    • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • 2 adet yumurta
    • 1 küçük kase rendelenmiş light kaşar peyniri
    • Tuz, baharat

    HAZIRLANIŞI
    Tüm malzemeleri rondodan geçirin. Harcı, yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm çapındaki tepsiye aktarın ve tüm yüzeye iyice yayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

    FINDIKLI LEZZET TOPLARI

    MALZEMELER

    • 2 su bardağı öğütülmüş fındık içi
    • 2 yemek kaşığı ham kakao
    • 2 yemek kaşığı doğal bal
    • 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

    Üzeri için

    • Hindistan cevizi rendesi

    HAZIRLANIŞI
    Hindistan cevizi rendesi hariç bütün malzemeleri, derin bir kasenin içinde elle iyice karıştırın. Karışımdan küçük toplar yapıp, Hindistan cevizi rendesine bulayarak servis edin.

    FİT SUPANGLE

    MALZEMELER

    • 1 su bardağı badem sütü
    • 3 adet hurma
    • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
    • 1 yemek kaşığı ham kakao

    Üzeri için

    • Ham kakao çekirdekleri

    HAZIRLANIŞI
    Tüm malzemeleri bir çelik tencerede karıştırın. Kısık ateşte, yaklaşık
    20 dakika pişirin. Ardından blender’dan geçirip, üzerine ham kakao çekirdekleri gezdirin. Sıcak ya da soğuk servis edin.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz