Formsanté

Dyt. Berrin Yiğit’ten sağlıklı tarifler ve 7 günlük örnek diyet listesi

diyet-berrin-yigit

FERAHLATAN SOĞUK ÇAY

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Papatya ve yeşil çay dışındaki tüm malzemeleri, yaklaşık 10 dakika ocakta kaynatın. Karışıma papatya ve yeşil çayı da ekleyip, 5 dakika daha demledikten sonra süzün. Soğumaya bırakın ve içine buz küpleri ekleyerek tüketin.

DETOKS SUYU

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Limonu halka şeklinde dilimleyin. Salatalığı boyuna, kabuklu olarak dilimleyerek kesin. Zencefili rendeleyin. Tüm malzemeleri 1 litre suya ekleyip tüketin.

ÇİLEKLİ DONDURMA

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Muzları krema kıvamı alana kadar robotta çekin. üzerine diğer malzemeleri de ekleyip, iyice karıştırın.

EV YAPIMI KARPUZ DONDURMA

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Karpuz ve lime suyunu bir karıştırıcıda ya da mutfak robotunda püre haline getirin. Dondurma kalıplarına doldurup, her birine biraz yaban mersini ekleyin. Kalan karışımı kalıplara tamamen doldurup, dondurucuya koyun.

ÇİLEK SOSLU ÇİĞ ENGİNAR

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Enginarları ince ince dilimleyin. üstüne limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, kekik ve tuz ekleyip harmanlayın. Karışımı buzdolabında en üç saat dinlendirin. Çilekleri, marinasyondan kalan sos ile blender’dan geçirin. Sunum için enginarların üstünü sos ile kaplayın ve dilerseniz minik doğranmış yeşil elma, salatalık ve dereotu ile süsleyerek servis edin.

ENERJİ SMOOTHIE

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri blender’da çekip, smoothie kıvamında tüketin.

KAÇAMAKLARA SON VERDİREN SALATA

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimek, lor peyniri, çörek otu, dolmalık fıstık ve kurutulmuş domatesi, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve Akdeniz yeşilliklerinin üzerine serpin. Son olarak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı balzamik sirke ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisini karıştırıp, salatanın üzerinde gezdirin.

YALANCI ŞAKŞUKA

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları pijamalı, kabağı ve patatesi bütünden soyup, küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın. Tüm sebzelerin üzerine domates rendesi ve zeytinyağını dökerek iyice harmanlayıp, fırın poşetine koyun. Sarımsakları da ekleyip fırınlayın.

YAĞ YAKTIRAN SOMON

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Biberiye, yağ, limon suyu ve balzamik sirkeyi karıştırıp, somonun iki tarafına fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış fırında ters yüz ederek altın sarısı renk alana kadar pişirin. Tepsiye 1 baş sarımsağı da koyun. Tabağa bolca roka serip, üzerinde somonla servis edin.

BAHARATMIX

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Tüm baharatları eşit oranda karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı çorbalarınıza, yemeklerinize, salatalarınıza, garnitürlerinize ekleyebilirisiniz.

DYT. BERRiN YİĞİT KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. ABD-UCLA’da pazarlama sertifikası, California State University, Los Angeles’ta ise yüksek lisans eğitimini tamamladı. Cedars Sinai Medical Center’da 1,5 yıl gönüllü çalıştı. ADA, AHA ve American Dietetic Association derneklerinde ve etkinliklerinde yer aldı. Jenny Craig’de danışman diyetisyen olarak çalıştı. 2009 yılından bu yana istanbul-Nişantaşı’ndaki kliniğinde danışanlarına hizmet veriyor.

Exit mobile version