Formsanté

En etkili 10 şifalı bitki reçetesi

Kim bilir, belki de Tabiat Ana’nın bizlere sunduğu nimetlerden gerektiği kadar yararlanamıyoruz. Oysa ilaç endüstrisinin kullandığı birçok hammaddenin kaynağı da doğadan geliyor. O halde atalarımızın yüzyıllar boyu deneyerek edindiği bilgilere biraz daha kulak vermemiz gerekmez mi?

Sizin için hazırladığımız bu 10 içerik, doğada rahatlıkla bulabileceğiniz ya da aktar veya marketlerden satın alabileceğiniz bitkilerle yapılabilecek kadar basit ve pratik. Ancak bu tarifleri uygulayıp kullanmadan önce bir hekimle görüşmeyi ihmal etmeyin. Çünkü bazı bitkiler farklı etkileşimlerle ya da doz aşımı nedeniyle kimi zaman yarardan çok zarar verebiliyor.

GRİP ÖNLEYİCİ KARIŞIM

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Toz halindeki bitkileri cam bir kavanozda birleştirin. Üzerine balı da ilave ederek macun kıvamına gelene dek karıştırın. Vücudun bağışıklığını güçlendirmek için her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketin.

UYKUSUZLUĞA KARŞI İÇECEK

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Tüm bitkileri ve portakal yağını karıştırın. Üzerine 1/2 litre kaynar su ilave edin. 10 dakika demleyin. Çayı süzüp, yatmadan önce bir fincan için.

BOĞAZ YUMUŞATICI ÇAY

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Bir bardağın içine hatmi çiçeği ve nar çiçeğini koyun. Üzerine sıcak su ilave edip 3-4 dakika
demledikten sonra süzün. Dilerseniz bal ile tatlandırın.

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Tam olgunlaşmamış, pulları açılmamış yeşil-kahverengi karaçam kozalaklarını ağaçtan toplayıp dörde bölün. Bir gece suyun içinde bekletin. Ertesi gün süzerek bir tencerede kozalakların üzerine şeker ve suyu ilave ederek kaynatın. Ardından içine karanfil ekleyin. Şekerli su, şerbet haline dönüşünce içindeki kozalakları alın. Şurubu kavanozlara paylaştırarak gölge ve serin bir yerde saklayın.

SAKİNLEŞTİRİCİ İÇECEK

Malzemeler:

Hazırlanışı:

1 litre kaynar suyun içine yalancı ısırgan çiçeğini atın. 10 dakika demledikten sonra süzerek için. Dilerseniz tatlandırmak için bal ilave edin.

GAZ SÖKTÜRÜCÜ ÇAY

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir bardağa koyup, üzerine kaynar su ilave edin. 5 dakika demledikten sonra süzerek için.

KARACİĞER TEMIZLEYİCİ MACUN

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Devedikeni tohumlarını döverek toz haline getirin. İçine balı ilave edip macun kıvamına gelene dek karıştırın. Aşırı alkol tüketimi sonrası ortaya çıkan karaciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanın.

BURUN KANAMASINA KARŞI KARIŞIM

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Çoban çantası bitkisini kaynar suda 10 dakika bekletin. Süzdükten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı burun deliklerinden çekerek, burun içini yıkayın.

İSHAL GEÇİRİCİ KARIŞIM

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Keçiboynuzu ununu sütle karıştırarak için. Süt yerine dilerseniz su da kullanabilirsiniz.

KABIZLIK GİDERİCİ ÇAY

Malzemeler:

❦ 1-2 g demirhindi (toz halinde)
❦ 200 ml su

Hazırlanışı:

Suyu kaynatın. İçine toz halindeki demirhindiyi ekleyip 10 dakika bekleyin. Akşam yemeklerinden sonra tüketmeye özen gösterin.

HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI NELER? NASIL DEMLENİR?

Hibiskus Çayı ile ilgili tariflerimiz için ilgili haberimize bakabilirsiniz:

 

Exit mobile version