Formsanté

Formuna dikkat edenler için

haziran-2013-yemek-resim-1

Formunuzu korurken damak tadınızdan ödün vermek istemiyorsanız, Kitchenette’in düşük kalorili yemeklerden oluşan “Fit For You” mönüsünden seçtiğimiz bu 5 lezzet tam size göre. Uzmanlar tarafından lezzetleri korunarak kalori değerleri düşürülen yemekleri siz de mutfağınızda pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Soğuk yoğurt çorbası
● 2 adet probiyotik yoğurt (200 g)
● 1 çay bardağı buğday
● 1 çay bardağı nohut
● Bir tutam taze nane
● 1 g deniz tuzu
● 1 g sumak
Nohut ve buğdayı ılık suda 5-6 saat önceden ıslatın, sonra iyice yıkayın ve haşlayın. Mutfak robotunda 2 adet yoğurdu bir tutam taze nane ve deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Bir çukur tabak veya çorba kasesine birer çorba kaşığı tepeleme haşlanmış nohut ve buğdayı koyun, üzerine çırpılmış ve ayran haline getirilen yoğurdu ilave edin. Son olarak bir çorba kaşığı kırık buz ve sumak ekleyerek servis edin.
Sadece 306 kalori

haziran-2013-yemek-resim-2Lor peynirli tabule salatası
● 60 g lor peyniri
● 60 g köftelik bulgur
● 40 g misket domates
● 40 g salatalık
● 50 g sarı, kırmızı biber
● 20 g taze soğan
● 3 yaprak taze nane
● 5 yaprak fesleğen
● 1 çorba kaşığı maydonoz, kıyılmış
● 1 tutam dereotu
● Yarım bağ roka
● 30 g taze limon suyu
● 30 g nar ekşisi
● 10 g zeytinyağı
● Taze karabiber ve tuz
Köftelik bulguru geniş bir kaseye koyun, üzerini kapatacak kadar kaynamış su ekleyin ve 4 dakika bekletin, yumuşadıktan sonra fazla su varsa süzdürün ve soğutun. Yeşillikleri ve taze baharatları yıkayın, kurulayın, özellikle salatalıkların kabuk kısımlarını kullanın ve minik minik doğrayın, misket domatesleri ikiye kesin. Taze baharatlar ve rokanın yaprak kısımlarını kullanarak doğrayın. Lor peynirini küçük küpler halinde kesin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırarak sos hazırlayın. Çukur tabakta, ince kıyılmış roka yatağında ‘’tabule karışımı’’ üzerine küp kesilmiş lor peyniri ilave edin. Son olarak salatanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servise hazır hale getirin.
Sadece 318 kalori

Devamı diğer sayfada

haziran-2013-yemek-resim-3Izgara levrek
● 250 g levrek fileto
● 5 g zeytinyağı
● 80 g karışık yeşillik
● 1 g deniz tuzu
Patates püresi için:
● 150 g patates
● 40 g light süt
● 40 g kapya biber
Karamelize domates sos için:
● Birkaç yaprak taze fesleğen
● 100 g domates
● Çeyrek limonun suyu
● 1 çay kaşığı balsamik sirke
● 1 çay kaşığı elma sirkesi
● 1 çorba kaşığı kıyılmış kuru soğan
● 30 g domates suyu
● 1 g deniz tuzu
Bütün bir levreğin pullarını ve iç kısmını temizledikten sonra iki fileto olarak ayıklayın ve temizleyin. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve fesleğenle marine edip ızgarada pişirin.
Patatesleri soyun, yıkayın ve haşlayın. Püre yapmak için iyice haşlanmış patatesleri süzün ve geniş bir kaba alın. Kırmızı biberleri közleyin ve püre haline getirin. Haşlanmış patatese, kırmızı biber püresi, süt, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırarak püre haline getirin. Sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada hafif kızdırın, sırasıyla ince kesilmiş kuru soğan, küp kesilmiş domates ilave edin ve soteleyin. Son olarak, domates suyu, balsamik sirke, elma sirkesi, esmer şeker, fesleğen ve deniz tuzu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Sosun kıvamı taneli, akıcı ve tatlı ekşi olmalı. Izgara levreği düz bir tabakta, Akdeniz yeşilliklerinin yanına bir servis kaşığı kırmızı biberli patates püresi ve karamelize domates sosla birlikte servis edin.
Sadece 380 kalori

haziran-2013-yemek-resim-4Fırında sebzeli piliç rulosu
● 180 g piliç bonfile
● 100 g sarı kırmızı biber
● 40 g kabak
● 20 g havuç
● 20 g pırasa
● 3 g deniz tuzu
● 15 g zeytinyağı
● 120 g tatlı kabuklu bezelye
● 50 g kapya biber
● 20 g light taze kaşar
● 1 çay kaşığı light soya sosu
● 1 tutam taze kekik
● Karabiber
Piliç bonfileyi ince dövün. Sebzeleri jülyen doğrayın ve zeytinyağıyla soteleyin, soya sosuyla tatlandırın. Piliç bonfileye sote sebzeleri ve rendelenmiş peyniri ilave ederek rulo şeklinde sarın. Tavada zeytinyağı, taze kekik, karabiber, deniz tuzu ilave edin, kısık ateşte mühürleyin ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Tatlı kabuklu bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle sote edin. Kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ilave ederek mutfak robotunda püre haline getirin ve bir sos elde edin. Düz bir tabağa sotelenmiş tatlı bezelye üzerine ikiye kesilmiş piliç rulosu ilave edin, son olarak biber sosunu ilave ederek servise hazırlayın.
Sadece 321 kalori

Devamı diğer sayfada

haziran-2013-yemek-resim-5

 

 

 

 

 

Vanilyalı dondurma ile tarçınlı, cevizli elma
● 1 adet elma (250 g)
● 1 çay kaşığı toz tarçın
● 20 g ceviz içi
● 1 top vanilyalı dondurma
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kızdırılmış tavaya alın, toz tarçın, kırılmış ceviz içi ilave ederek soteleyin ve karamelize edin. Vanilyalı dondurmayla birlikte servis edin.
Sadece 270 kalori

 

 

 

Aytaç Özkardaş GOZZI
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL

Formsanté Dergisi Haziran 2013 Sayısı

Exit mobile version