Formsanté

Hamilelikte ağız kuruluğu neden olur? Hamilelikte ağız kuruluğu nasıl geçer? 5 soruda anlattık

Hamile kaldıktan sonra vücudunuzda, bebeğinizin gelişimine yardımcı olduğu için birtakım değişiklikler görülebiliyor.  Hamilelikte ağız kuruluğu, bulantı, kusma gibi yaygın hamilelik semptomlarından birisi. Bu makalede hamilelikte ağız kuruluğu neden olur? Hamilelikte ağız kuruluğu nasıl geçer? Hamilelikte ağız kuruluğu için yapılması gereken testler var mıdır? sorularının yanıtlarına bakıyoruz. Memorial Şişli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Şakir Volkan Erdoğan merak edilenleri anlattı… (Hamilelikte ağızda şekerli tat neden olur? başlıklı yazıya da bakabilirsiniz)

Hamilelikte ağız kuruluğu neden olur?

Öncelilikle hamilelikte ağız kuruluğu neden olur? Erdoğan bu soruyu şöyle yanıtlıyor: Gebelerin en sık şikayet ettiği konulardan biri de hamilelik sırasında oluşan ağız kuruluğudur. Bunda pek çok etken söz konusu olabilir. Hormonal dalgalanmalar, dehidrasyon, uyku sorunlarından tutun da pamukçuk, gestasyonel diyabet de hamilelikte ağız kuruluğuna neden olabilmektedir.

Erdoğan’ın diğer sorulara yanıtları ise şöyle:

Hamilelikte ağız kuruluğu ne zaman başlar?

Gebelerde ağız kuruluğu hormonal değişikliklerden dolayı ilk günlerde başlayabilir. Bazı anne adaylarında bu durum gebeliklerinin altıncı ya da yedinci haftalarında da başlayabilmektedir.

Hamilelikte ağız kuruluğu bir hastalığa işaret midir?

Hamilelikte ağız kuruluğu hormonlarla ilintili olabilmekle birlikte gebelik diyabeti, diş çürüğü, pamukçuk ve dehidrasyon gibi sorunlara da işaret edebilmektedir.

Hamilelikte ağız kuruluğu nasıl geçer? Hamilelikte ağız kuruluğuna ne iyi gelmektedir?

Hamilelikte ağız kuruluğu için yapılması gereken testler var mıdır?

Horlama varsa uyku testi uygulanabilir. Diş hekimine gidilip ağız sağlığı hakkında bilgi alınabilir. Ayrıca gebelikte şeker yükleme testi ile gebelik diyabeti varsa ortaya çıkabilir. Hamilelerin şikayetlerine göre testler uygulanabilmektedir. Bu nedenle öncelikle bir jinekoloji uzmanına gidilip, sorunun anlatılması gerekmektedir.

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version