Formsanté

İBB anne-bebek destek paketi nedir, başvuru nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) sunduğu sosyal desteklerden biri de anne bebek destek paketi. İhtiyaç sahibi kişiler anne bebek destek paketinin detaylarını merak ediyor. Peki, anne-bebek destek paketi nedir? Anne-bebek destek paketine nasıl başvuru yapılır? Kimler başvurabilir? İşte merak edilen soruların yanıtı…

İBB ANNE-BEBEK DESTEK PAKETİ NEDİR?

İBB’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre yardım yapmak isteyen kişiler 0-4 yaş arası bebeği olan bir anneye 150 TL, birden fazla bebeği olan anneye 250 TL destek olabiliyorlar. Anne-bebek Destek Paketiyle bez, mama ve ıslak mendil ihtiyacı karşılanabiliyor. Yapılan destek, doğrudan bebek sahibi annelerin İstanbulkart’ına yatırılıyor ve anne SMS ile bilgilendiriliyor.

anne destek paketi

İBB ANNE-BEBEK DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Alo 153’ü arayarak Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sosyal Destek Programına başvuru yapılabiliyor.
KİMLER ANNE-BEBEK DESTEK PAKETİNE BAŞVURABİLİR?
Anne-Bebek Destek Paketinden 0-4 yaş arası çocuğu olan ve sosyal inceleme sonucu muhtaçlığı tespit edilen aileler faydalanmaktadır.
Kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olan vatandaşların Sosyal Destek Sistemine başvuru hakkı vardır. Başvuru ardından yapılan sosyal inceleme sonucunda istenilen evraklar bildirilir.
İBB yenidoğan destek paketi hakkında bilgi edinmek için tıklayınız!
Exit mobile version