Formsanté

Kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken 6 madde

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. En önemli konulardan biri de kurbanlık seçimi. Peki, kurbanlık seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş anlatıyor…

KURBANLIK SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

YENİ KESİLEN ETİN SİNDİRİMİ ZOR OLUR

Yeni kesilen kurbanın etinin sindirimi ve pişimi zor olur. Bu durum midede hazımsızlık, mide ve bağırsak problemlerine sebep olabilir. Bu nedenle etlerin 1-2 gün buzdolabında bekletilmesi daha uygun olacaktır.

Sonrasında ise saklama koşulları oldukça önemlidir. Düzgün ve yeterli saklama koşullarında saklanmayan etin besin zehirlenmelerine neden olabileceği unutulmamalıdır.

Uygun koşullarda saklanmayan ve pişirilmeyen etler, salmonella, e.coli gibi mikroorganizmaların neden olduğu zehirlenmelere sebep olabilir. Her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenme ilkelerine uymaya, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.”

İLGİLİ İÇERİKLER

Exit mobile version