Formsanté

Maske nasıl doğru takılır? Tıbbi maske nasıl kullanılır?

Maske nasıl doğru takılır, tıbbi maske nasıl kullanılır? Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün maske kullanımına ilişkin önerileri neler? Bu makalede bu sorulara yanıt aradık. Koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye ve dünyada devam ediyor. Koronavirüse yakalanmamak için alınması gereken en önemli önlemler arasında maske kullanmak, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat etmek var. Peki, maske kullanırken nelere dikkat edilmeli? Koronavirüse karşı doğru maske kullanımı nasıl olur? Maske nasıl takılır ve çıkartılır?

MASKE NASIL KULLANILIR? 5 ÖNERİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ‘maske nasıl kullanılmalı’ sorusuna karşılık 5 öneride bulunuyor. Peki, maske nasıl doğru takılır? DSÖ’nün önerileri şöyle:

MASKE DOĞRU ŞEKİLDE NASIL TAKILIR, ÇIKARTILIR?

Sağlık Bakanlığı tıbbi maskenin doğru kullanımı için bilgilendirme videosu hazırlamıştı. Bakanlık, maske nasıl doğru şekilde kullanılır, nasıl takılır, nasıl çıkartılır sorularına şu yanıtları veriyor:

Tıbbi Maske Kullanımı

MASKE NASIL TAKILIR?

MASKE NASIL ÇIKARILIR

MASKEYİ YÜZÜNÜZDEYKEN ELLEMEYİN

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer ise daha önce maske kullanımı için şu tavsiyelerde bulunmuştu: Maske takılıyor, onu yüzündeyken elliyor ve elledikten sonra da ellerinizi yıkamıyorsanız bu yanlış. Maskelerin hiçbirinde mikrobu önleyici kimyasal madde yoktur. Maske bir filtredir. Maske gelen mikro organizmayı üzerinde tutar. Bir maskeyi 4-6 saatten daha uzun bir süre takmamalıyız. Bu süreyi doldurduktan sonra maskeyi kulak kısmından tutarak çıkartıp, kapaklı bir çöp kutusuna atmak ve elleri su ve sabunla yıkamak gerekiyor.

 

Exit mobile version