Formsanté

Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

frenk-uzumlu-parfe

Mor ve kırmızının gücü!
Frenk üzümü, yaban mersini, çilek, böğürtlen, karadut, ahududu… Hepsi birer antioksidan bombası olan bu lezzetli meyveler, Point Hotel Barbaros’un ödüllü şefi Serdar Özkan’ın tarifleriyle nefis yaz tatlılarına dönüştü. Tam da mevsimindeyken mor-kırmızı meyvelerin vitamin değerlerinden faydalanın, tabii cazibelerinden de!

FRENK ÜZÜMLÜ PARFE
Malzemeler (5 kişilik)
Parfe
10 adet yumurta sarısı
200 gr. toz şeker
500 gr. krema

Frenk üzümlü sos
200 gr. Frenk üzümü
80 gr. pudra şekeri
20 gr. nişasta
* Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin.

Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gram kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. Bardakları yarısına kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.

Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal

yesil-cayli-pannacottaYEŞİL ÇAYLI PANNACOTTA
(Orman meyveleri ile)

Malzemeler (5 kişilik)
500 gr. sıvı krema
70 gr. şeker
1 gr. vanilya
8 gr. jelatin
50 gr. süt
50 gr. yeşil çay

Bir miktar böğürtlen, ahududu, çilek, Frenk üzümü ve yaban mersini Krema, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynayan karışımın üzerine yeşil çay yapraklarını atın. Jelatini bir litre suda yumuşatın ve kaynayan malzemeye ilave edin. İki dakika karıştırarak kaynatmaya devam edim. Kaynayan karışımın altını kapatarak servis yapacağınız kaplara dökün. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve meyvelerle süsleyerek servise hazır hale getirin.

martini-bardaginda-cilek-musMARTİNİ BARDAĞINDA ÇİLEK MUS
(Süt köpüğü eşliğinde)

Malzemeler (5 kişilik)
Çilek mus
250 gr. beyaz çikolata
15 gr. jelatin
600 gr. krema

Süt köpüğü
100 gr. süt
50 gr. pudraşekeri
50 gr. krem peynir
* Tüm malzemeyi köpük haline gelene kadar çırpın.

Beyaz çikolatayı mikro dalga fırında ya da sıcak su üzerinde benmari usulü eritin. Ardından jelatini sıcak suda eriterek erimiş çikolataya ekleyin. 100 gram kremayı kaynatarak bu karışıma ilave edin. Üzerine çırpılmış 500 gram kremayı da ekleyin ve hepsini karıştırın. Son olarak 200 gram çilek püresini karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız musu martini bardağına dökün. Yaptınız süt köpüğünü üzerine ilave edin ve çileklerle süsleyerek servise hazır hale getirin.


bademli-kremali-karadut-tartBADEMLİ KREMALI KARADUT TART
(Orman meyveleri ile)


Malzemeler (5 kişilik)

Tart hamuru
200 gr. un
50 gr. pudra şekeri
100 gr. tereyağı
1 paket vanilya

Kreması için
250 gr. süt
50 gr. un
100 gr. toz şeker
25 gr. nişasta
2 adet yumurta
75 gr. toz badem

Un, pudra şekeri, tereyağı ve vanilyayı birlikte yoğurun ve hamuru 10 dakika dinlendirin. Kreması için sütü kaynatın. Un, toz şeker, nişasta, yumurta ve toz bademi ayrı bir kapta karıştırın ve kaynayan süte yavaşça karıştırarak ilave edin ve iyice pişirin. Tart hamurunu küçük kalıplara koyarak minimum 10 dakika pişirdikten sonra diğer tarafta hazırladığınız kremayı içlerine doldurun. Üzerlerini karadut ya da böğürtlenle süsleyerek servise hazır hale getirin.

feslegenli-ahududulu-mascarpone-peynirli-dondurmaFESLEĞENLİ, AHUDUDULU, MASCARPONE PEYNİRLİ DONDURMA

Malzemeler (5 kişilik)
90 gr. krema
50 gr. süt
50 gr. yumurta
5 gr. nişasta
70 gr. toz şeker
1/4 paket vanilya
1/3 kuru fesleğen
80 gr. mascarpone peyniri

Süt ve kremayı ocakta kaynamaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilya ve nişastayı ayrı bir kapta bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sütlü kremalı karışımın bir kısmını azar azar yumurtalı karışıma yedirin ve akıcı hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı, kaynamakta olan süt ve kremalı karışıma döküp karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ya da buzun üzerinde hızla soğutun ve mascarpone peyniri ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dondurmanızı derin dondurucuya koyup belirli aralıklarla karıştırın. Ahududu ve fesleğen yapraklarıyla birlikte servis edin.

Exit mobile version