Mor ve kırmızının gücü!
Frenk üzümü, yaban mersini, çilek, böğürtlen, karadut, ahududu… Hepsi birer antioksidan bombası olan bu lezzetli meyveler, Point Hotel Barbaros’un ödüllü şefi Serdar Özkan’ın tarifleriyle nefis yaz tatlılarına dönüştü. Tam da mevsimindeyken mor-kırmızı meyvelerin vitamin değerlerinden faydalanın, tabii cazibelerinden de!
FRENK ÜZÜMLÜ PARFE
Malzemeler (5 kişilik)
Parfe
10 adet yumurta sarısı
200 gr. toz şeker
500 gr. krema
Frenk üzümlü sos
200 gr. Frenk üzümü
80 gr. pudra şekeri
20 gr. nişasta
* Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin.
Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gram kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. Bardakları yarısına kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.
Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal