Diğer
    Ana SayfaYemekOrman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

    Orman meyveleriyle hafif yaz tatlıları

    -

    Mor ve kırmızının gücü!
    Frenk üzümü, yaban mersini, çilek, böğürtlen, karadut, ahududu… Hepsi birer antioksidan bombası olan bu lezzetli meyveler, Point Hotel Barbaros’un ödüllü şefi Serdar Özkan’ın tarifleriyle nefis yaz tatlılarına dönüştü. Tam da mevsimindeyken mor-kırmızı meyvelerin vitamin değerlerinden faydalanın, tabii cazibelerinden de!

    FRENK ÜZÜMLÜ PARFE
    Malzemeler (5 kişilik)
    Parfe
    10 adet yumurta sarısı
    200 gr. toz şeker
    500 gr. krema

    Frenk üzümlü sos
    200 gr. Frenk üzümü
    80 gr. pudra şekeri
    20 gr. nişasta
    * Malzemelerin hepsini birlikte karıştırarak kaynatın ve sos haline getirin.

    Yumurta sarılarını ve toz şekeri, sıcak suyun üstünde, benmari usulü çırpın. Ardından 500 gram kremayı çırparak karışıma ekleyin. Bir başka kapta Frenk üzümlü sosu hazırlayın. Bardakları yarısına kadar parfe ile doldurup üzerine bir miktar sos ilave edin. Tekrar parfe kremasından ekleyerek bardakları derin dondurucuya koyun. 45 dakika dinlendirdikten sonra Frenk üzümleri ile süsleyip servise hazır hale getirin.

    Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
    Fotoğraflar: Ozan Kutsal



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz