Formsanté

Sonbahara özel düşük kalorili tarifler ve fit lezzetler

Sonbaharın gelmesiyle birlikte güneş ışınlarından yararlanma süresi kısalır, iş temposu yoğunlaşır, evde geçirilen zaman uzar ve hastalılara yakalanma riski artar. Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir.

SONBAHARA ÖZEL FİT TARİFLER

Hem sağlığınızı korumaya hem de kilo vermeye yardımcı sonbahara özel fit tarifler;

DETOKS ÇAYI

Bütün malzemeleri gün boyu içtiğimiz suyun içine atıyoruz.

Kahvaltı:

ANTİOKSİDAN DEPOSU, CHIA TOHUMLU SMOOTHIE

(1 kişilik)

Yapılışı: Tüm malzemeleri iyice karışana kadar blenderize ediniz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

DETOKS ÇORBASI

(2 kişilik)

Malzemeler:

Tüm sebzeleri doğrayın. 5-6 bardak suyla pişirin. Baharatları ekleyip blenderdan geçirin. Üstüne dereotunu küçük küçük doğrayarak serpin.

KARABUĞDAY ZAMANI

(4 Kişilik)

Malzemeler

Tarif:

Karabuğdayı bir kaseye koyun üzerini kaplayacak kadar sıcak su koyup 1 saat kadar bekletin, arkasında karabuğdayın bir süzgece koyarak fazla suyunun süzülmesini bekleyin. Suyu süzülen karabuğdayı genişçe bir kaseye alıp Yağ, tuz, karabiberler karıştırın. Maydanoz, nane, soğan, domatesi doğrayıp bulgurla karıştırın.

MANTARLI MÜCVER

(sebze yemeği yerine)

(4 kişilik tarif)

Mantar yerine rendelenmiş kabak veya brokoli de kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

Yapılışı: Mantarları ince ince doğrayın. Üzerlerine yumurta kırın. Sebzeleri ince kıyın ve diğer malzemelerle birlikte karışımın üzerine ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Kaşıkla az yağlanmış ve fazla yağı alınmış tavaya dökün. Çevirerek pişirin. Tava yerine hafif yağlanmış, fırın tepsisinde pişirilip, dilimlenebilir.

SEBZELİ KİNOA KÖFTESİ

(4 kişilik)

Kinoayı haşlayıp bir kaba koyalım. İçine rendelenmiş havuç, kabak, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayıp ilave edelim. Lor ve yumurtayı ekleyelim. Baharatları da koyup karıştıralım. 30 dk kadar dolapta sertleşmesi için bekletebilirsiniz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekil vererek dizelim. Yaklaşık 25-30 dk içinde üstü kızarana kadar pişirelim.

Exit mobile version