Formsanté

Tarifler

kasim-2011-beslenme-3-resim-1

Yaşasın Hayat! Kliniği ekibinin diyabet hastaları için hazırladığı lezzetli tarifler…

EGE USULÜ HİNDİ FİLETOSU
(4 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 400 gr. hindi göğüs fileto
➤ 1 çorba kaşığı galeta unu
➤ 1 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 1 diş sarımsak
➤ 4 adet domates (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)
➤ 1 çorba kaşığı elma sirkesi
➤ 2 çorba kaşığı ayıklanmış maydanoz
➤ 2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
➤ 1 adet limon suyu
Yağlanmış fırın tepsisine limon suyu ile ovalanan filetoları yerleştirin. 1 çorba kaşığı galeta ununu eşit dağıtarak serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tavada 1 çorba kaşığı yağı ısıtın, sarımsağı bir-iki kez çevirin. Dereotu ve sirkeyi ilave ederek 3 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız filetoların üzerine sosu gezdirin. Maydanoz ile süsleyin.
Bir porsiyon 180 kal.

FIRINDA SALÇALI LEVREK
(5 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 1.5 kg. levrek balığı
➤ 3 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 3 adet defne yaprağı
➤ 3 su bardağı su
➤ 1 adet patates
➤ 4 adet domates
➤ 1 adet soğan
➤ 1 adet havuç
➤ 1 adet limon
➤ 1 demet maydanoz
➤ Karabiber, tuz
Balıkları temizleyin, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın; tuz, biber, zeytinyağı, su ve defne yapraklarını ilave edin. Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın, ince delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın. Maydanozu kıyıp, üzerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun. Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.
Bir porsiyon 250 kal. Devamı diğer sayfada

KURU FASULYE SALATASI
(4 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 2 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 3 diş sarımsak
➤ ½ çay bardağı tavuk suyu (yağı alınmış)
➤ 1 çay kaşığı biberiye
➤ 150 gr ıspanak yaprağı
➤ 1 çorba kaşığı sirke
➤ 2 su bardağı haşlanmış beyaz kuru fasulye
➤ 2 çorba kaşığı süzme yoğurt (çırpılmış)
Sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını soteleyin, haşlanmış kuru fasulye, tavuk suyu ve biberiyeyi ilave edin. Ateşte 3 dakika çevirin. Ispanak, kalan zeytinyağı, sirke, tuz ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp, fasulye karışımının üzerine ilave edin. 2 çorba kaşığı yoğurtla süsleyerek servis edin.
Bir porsiyon 230 kal.

İSPANYOL ÇORBASI
(5 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 750 gr. domates suyu
➤ 1 orta boy patates
➤ 4 adet doğranmış dolmalık yeşil biber
➤ 2 sap doğranmış taze soğan
➤ 1 çorba kaşığı sirke
➤ 2 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak,
➤ 1 çay kaşığı tuz
➤ 3 sap doğranmış maydanoz
➤ ½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Domates suyunu, patatesi, dolmalık biberi, soğanı, sarımsağı, sirkeyi, maydanozu, yağı ve baharatları ilave edip karıştırıcı yardımı ile püre haline getirin. Derin bir tencerede 15–20 dakika pişirip servis yapın.
Bir porsiyon 110 kal.

Formsante Kasım 2011 Sayısı Kalp&Diyabet Eki

Exit mobile version