Formsanté

Taze zencefil nasıl kullanılır, nasıl tüketilir? İşte zencefilli çay tarifleri

Zencefil üzerinde her yıl çok sayıda araştırmanın yayınlandığını belirten Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Yıllarca soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili kabul edilen zencefil, aynı zamanda sindirim sistemi rahatsızlıkları için de oldukça yararlı” diyor. Zencefil, sayısız faydaları nedeniyle birçok ülkede değişik amaçlarla kullanılıyor. Peki zencefilin faydaları nelerdir? Taze zencefil nasıl tüketilir? Zencefil çayı nasıl yapılır? Zencefil çayı faydaları ve tarifleri…

zencefil

Zencefil üzerinde her yıl çok sayıda araştırmanın yayınlandığını belirten Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Yıllarca soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili kabul edilen zencefil, aynı zamanda sindirim sistemi rahatsızlıkları için de oldukça yararlı” diyor.

TAZE ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR, NASIL YENİR?

Avrupa İlaç Kurumu tarafından kusma ve bulantıyı önleyici olarak kullanımının kabul edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Sezik, zencefilin faydalarını şu şekilde sıralıyor:

ZENCEFİLİN FAYDALARI NELERDİR?

Eğer bir enerji içeceği arıyorsanız, zencefil çayı için. Zencefil çayı, daha başka birçok yararının yanı sıra, muhteşem canlandırıcıdır. Enerji verici etkileri olan, sağlığa son derece yararlı bir doğal çay.

STRESE KARŞI ZENCEFİL

Zencefil, meyan kökü, ısırgan otu ve matcha gibi otlar, adaptojen bitkiler ailesinin bir parçası. Bu bitkiler sizi strese karşı koruyor. Üstelik stresin kaynağı ister iş yerindeki problemler, ister hastalık olsun… Böbrek üstü bezlerinden salgılanan stres hormonlarının salınımını düzenleyerek, vücuda aşırı yüklenmeyi durduruyor. Böylece yoğun stres altında bile iyi hissedebiliyorsunuz. Hiç denemediyseniz zencefil çorbası bu mevsimde harika gider!

zencefil

TEZE ZENCEFİL ÇAYI TARİFİ

Malzemeler

Hazırlanışı

Kendinizi bitkin ve yorgun mu hissediyorsunuz? Boğazınız mı ağrıyor? Üşüttünüz mü? ya da sadece etrafınızda herkes hasta ve siz de hasta olmaktan korunmak mı istiyorsunuz? Fazla çalışıyorsunuz ve özellikle son zamanlarda, daha da mı yoğun ve yorgunsunuz? Hemen kendinize bir bardak içinizi ısıtıcı ve son derece canlandırıcı zencefil çayı hazırlayın ve afiyetle için.

zencefilli çayı

İpucu

Ayrıca, tadından hoşlanıyorsanız, size bir tavsiyem daha var…

ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?

Her sabah, ya da en azından haftada 4 defa, kahvaltıdan önce bir bardak sıcak suya bir dilim limon ve bir dilim zencefili ekleyip içmek çok iyi gelir. Aynı zamanda demlenmiş zencefili sıcak veya ılıkken gün boyunca veya akşamları üşüdüğünüzde veya sadece detoks etkisi için iyi bir tonik olarak kullanabilirsiniz.

Not:

Çok sık seyahate çıkıyorsanız, çantanızda kapalı bir poşette bir parça taze zencefili (ben bir de limon ekliyorum) yanınızda götürebilirsiniz. Böylece kaldığınız yerde, kaynar suyla, limon ve biraz bal ile karıştırıp kendinize bu çayı hazırlayabilirsiniz. Doğa’nın bu mucize bitkisini yanınızda getirmek bir kutu vitamini ya da ağrı kesiciyi çantanıza koymak kadar kolay ve kendinizi iyi hissetmek için bir o kadar da faydalı.

zencefil çayı

ZENCEFİLLİ ÇAY

Malzemeler

Hazırlanışı

1,5 litre suyun içinde bütün malzemeleri kaynatıp süzün. İster soğuk ister sıcak içebilirsiniz.

GRİP ÖNLEYİCİ KARIŞIM

Malzemeler:

toz Zencefil

Hazırlanışı:

Toz halindeki bitkileri cam bir kavanozda birleştirin. Üzerine balı da ilave ederek macun kıvamına gelene dek karıştırın. Vücudun bağışıklığını güçlendirmek için her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketin.

Formsanté Arşiv

Exit mobile version