Formsanté

Ye, iç, güzelleş

20012014 beslenme1

Sağlıklı saçlar ve pırıl pırıl bir cilt için sürdüğünüz kremler, uyguladığınız maskeler işe yaramıyor… Temeli sağlam attığınıza emin misiniz? İşin sırrı doğru beslenmekte!

Güzellik sadece dışarıdan nasıl göründüğünüzle ilgili değil. Vücudunuza besin yoluyla giren her şey, en az giyim tarzınız kadar, fiziksel görünümünüzü de etkiliyor. Parlayan saçlar ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak için mutlaka almanız gereken besinler var. İşiniz bir kozmetik mağazasından krem seçmekten daha kolay. Sadece bir markete gidecek ve sepetinizi dolduracaksınız.

 

Baklagiller

Onlar tam bir protein deposu! Bunun da saç sağlığı için ne kadar gerekli olduğunu söylemeye gerek yok herhalde…

 

Yeşil çay

Onda, kalorisi az, sıcacık bir içecek olmaktan daha fazlası var. Polyphenols bakımdan çok zengin; bu da iltihaplanma ve kızarıklık oluşumunu engelliyor. 

 

Yaban mersini

Çok iyi bir antioksidandır. Özellikle cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olur. Güneşin deriye verdiği zararı da azaltır.

 

Kaju

Lezzeti şahanedir. Ayrıca içerdiği selenyum, vücudun proteini doğru kullanmasına yardım eder. Bu da, parlak bir cilt ve saçlara kavuşmanızı sağlar.  

 

Somon

Omega 3 bakımından çok zengin olan bu balığın, sağlığınız için ne kadar faydalı olduğunu defalarca yazdık. Ama söyleceklerimiz bitmedi; güzelliğiniz için de bolca somon yemelisiniz. Çünkü cildin kurumasını engelliyor. 

 

 

20012014 beslenme2Elma

Cildi destekleyen E vitaminini vücuduza almanın en lezzetli yolu elma yemek. Ayrıca içerdiği folik asit sayesinde, teninizin parlak ve duru bir görünüm kazanmasına da yardımcı oluyor.

 

Ispanak

Temel Reis’in güç kaynağı, şimdi de sizin güzellik iksiriniz olmaya aday. A ve C vitaminlerinden zengin bu lezzetli sebze, içerdiği vitaminler sayesinde vücutta bulunan sebumu, saç köklerini iyileştirici bir hale sokuyor. Sonuç, sağlıklı saçlar oluyor.

 

Yumurta

Uzmanlar hâlâ yumurtanın kalp sağlığına faydalı olup olmadığını tartışa dursun, biz, onun saç ve cilt için gerekli olduğunu söyleyelim. İçerdiği B12 vitamini sayesinde yumurta, güzellik için şart! 

 

Yoğurt

Artık sadece kemik sağlığınız için değil, güzelliğiniz için de yoğurt yiyin. Daha parlak ve pürüzsüz bir cilt için olmazsa olmaz…

 

Mısır gevreği

İnanın en kötü mısır gevreği bile, demir ve mineraller bakımından oldukça zengin. Sizin ihtiyacınız olan da zaten bunlar! 

 

Gözde KAYNAK

Formsanté Dergisi Aralık 2010 sayısı

Exit mobile version