Formsanté

Yediğiniz meyve&sebze cildinize yansıyor

mayis-2012-saglik-2-4

Meyve-sebzeleri mevsiminde bol tüketmenin sağlıklı olduğunu da, doğru beslenme ile güzelliğin bağlantısını da biliyoruz. Şimdi yeni bir kanıtımız daha var; İngiltere’deki St. Andrews Üniversitesi’nce yapılan bir araştırma, meyve-sebze tüketiminin karotenler (kırmızı, sarı ve turuncu pigmentler) sayesinde cildin rengini değiştirip çekiciliğini artırdığını da gösteriyor. Çalışmanın sonunda, fazla meyve ve sebze yiyenlerin daha sağlıklı olduğu ve altın ışıltısı kazandığı, böylece de daha çekici olduğu saptandı. Bu olumlu değişiklikleri kendinizde fark etmek için ömür boyu sabahtan akşama kadar meyve-sebze yemek zorunda olduğunuzu düşünmeyin. Günlük beslenmenize fazladan iki porsiyon meyve-sebze eklemek cildinizde 6 hafta içinde fark edilebilir bir düzelme sağlıyor. Hesaplamakta zorluk çekenler için: Bir porsiyon meyve veya sebze 80 g’a denk geliyor. Bir elma, muz veya portakal bir porsiyon olarak kabul ediliyor.

mayis-2012-saglik-2-5Sağlıklı besinleri doğru tüketin
Gerçekten vitamin desteğine ihtiyacınız var mı, yoksa doğru beslendiğinizi zannederken yaptığınız hatalar yüzünden mi eksiklik yaşıyorsunuz? İşte günlük dozu ayarlamanın 5 yolu:
1.Vitamin ve mineral alımının ilk yolunun taze meyve sebze olduğunu unutmayın.
2. İyi beslendiğinizi sanırken hatalar yapıyor olabilirsiniz. Örneğin kahve içmek demir ve kalsiyum emilimini azaltıyor, D vitamini emilimi ise kalsiyum seviyenize bağlı olarak gerçekleşiyor.
3. Meyve ve sebze yiyorsunuz diye içiniz rahat olabilir. Peki, yeterince yiyor musunuz? Günde 5 porsiyonun altına düşmemelisiniz.
4. Sebze ve meyveleri nasıl yediğiniz de önemli. Meyveleri mümkün olduğu kadar soymadan, sebzeleri ise bıçak değdirmeden tüketmemelisiniz.
5. Meyve-sebzelerin suyunu değil, kendisini yemeyi tercih etmemelisiniz. Devamı diğer sayfada

mayis-2012-saglik-2-6Kalbinizin dostu P vitamini
Portakal, greyfurt, limon gibi narenciyelerde bulunan antioksidan flavonoidler, kalp krizi riskini azaltıyor. 14 yıl boyunca toplam 70 bin kadın hemşire üzerinde yapılan ve Amerikan Kalp Birliği’nce yayınlanan bir araştırmaya göre günlük beslenmelerinde narenciyeye bol miktarda yer veren kadınlar, narenciye tüketmeyenlere göre yüzde 19 daha az kalp krizi geçirme riski taşıyor. P vitamini olarak da bilinen bu flavonoidler, C vitaminine benzer özellikler taşıyor ve daha çok meyvelerin ve sebzelerin posasında bulunuyor. Kılcal damarların geçirgenliği üzerindeki etkisi bilinen P vitamini, bu damarların kanamasını ve yırtılmasını önlüyor, damarların geçirgenliğini artırıyor. C vitaminin emilimini de arttıran P vitamini, tıpkı C vitamini gibi vücutta depolanmıyor ve fazlası atılıyor.

mayis-2012-saglik-2-7Kullandığınız Omega-3 ne kadar saf?
Hayatımızın her döneminde ihtiyacımız olan Omega-3 içerikli besin destek ürünlerinin bir ömür boyu kullanıldığını düşünecek olursak, bu ürünlerin kimyasal atık ve ağır metal gibi balıklardan gelen kirlilikleri içermediğine dikkat etmemiz gerekiyor. Bu kirlilikler vücudumuzda yavaş yavaş birikip zaman içerisinde nörolojik bozukluk, görme ve duyu kaybı gibi önemli rahatsızlıklara neden olabiliyor. Bu noktada Omega- 3 içerikli besin destek ürünlerinde özellikle kimyasal atık ve ağır metal içermediğini gösteren IFOS kalite onayı aranması öneriliyor. New Life EFA Daily, içeriğindeki 402 mg Omega-3 ile günlük Omega- 3 ihtiyacınızı karşılamaya, yaşam boyu zihin, beden ve cilt sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca, IFOS– Uluslararası Balık Yağı Standartları adlı bağımsız bir kuruluş tarafından onaylı.

Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı

Exit mobile version