Formsanté

Yeni yıl partisine hazır mısınız?

keci-peyniri-kremasi-ile-dolgulu-kiraz-domatesler

Yılbaşını evde vereceğiniz minik bir partiyle dostlarınızla beraber geçirmeyi tercih edenlerdenseniz, yemek danışmanı ve tasarımcısı Patrizia Ünder’in hazırladığı bu nefis tarifler tam size göre!

KEÇİ PEYNİRİ KREMASI İLE DOLGULU KİRAZ DOMATESLER
4 kişilik / 1 porsiyonu 180 kalori
Malzemeler:
* 16-20 adet kiraz domates
* 2 çorba kaşığı hazır balsamik glaze
* 100 gr. yumuşak keçi peyniri
* 40 gr. light labne
* 1 tatlı kaşığı ince esmer şeker
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 tatlı kaşığı krema

Yapılışı:
Kiraz domatesleri yıkayıp kurulayın. Dilerseniz domateslerin saplarını üzerinde bırakabilirsiniz. Ayrı bir kapta keçi peyniri, light labne, krema, limon kabuğu rendesi ve esmer şekeri karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletin. Kiraz domateslerin şapka kısmını yanlamasına kesin, içini boşaltın. Buzdolabında beklettiğiniz keçi peyniri kremasını, yıldız uç taktığınız pastacılık torbasının içine doldurun. Daha sonra domateslerin içini düzgün bir şekilde doldurun. Yeşil saplı kısmı şapka gibi yanlamasına yerleştirin (krema gözükmeli). Servis tabağına balsamik glaze sıkın, üzerine dolgulu kiraz domatesleri yerleştirin. Frenk soğanı veya yeşil soğanla süsleyerek servise hazır hale getirin.

firinlanmis-tortellini-ve-sebzelerFIRINLANMIŞ TORTELLİNİ VE SEBZELER
4 kişilik / 1 porsiyonu 410 kalori
Malzemeler:
* 500 gr. peynir dolgulu tortellini * 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 250 gr. dilimlenmiş konserve mantar
* 150 gr. ufak küp doğranmış yeşil kabak
* 100 gr. doğranmış siyah zeytin * 50 gr. soya fasulyesi
* 100 gr. dörde bölünmüş kiraz domates * 50 gr. dondurulmuş karışık sebze
* 1 adet közlenmiş, doğranmış konserve kırmızı biber
* 50 gr. organik domates salçası * 500 gr. domates püresi
* 4 adet ince doğranmış yeşil soğan * 2 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
* 100 gr. rendelenmiş mozzarella veya dil peyniri
* 150 gr. rendelenmiş sarı cheddar peyniri * Tuz, karabiber

Yapılışı:
Tortellinileri, kaynayan suda 8-9 dakika haşlayın, süzün ve süzgeçte bekletin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın (fırının üst ızgaralarının da ısınması gerekiyor). Büyükçe bir tavada zeytinyağında yeşil soğanla beraber tüm sebzeleri sotelerken sulandırılmış domates salçasını, domates püresini, tuz ve karabiberi tavaya ilave edin. Süzüp elekte veya süzgeçte beklettiğiniz tortellinileri sebze karışımına aktarıp hafifçe karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin. Fırına dayanıklı servis kaplarını hafif yağlayın. Tortellini karışımını kaplara döküp üzerlerine dil peyniri ve sarı cheddar karışımını gezdirdikten sonra fırında 10-15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

italyan-usulu-karalahana-dolmasiİTALYAN USULÜ KARALAHANA DOLMASI
4-6 kişilik / 1 porsiyonu 340 kalori

Malzemeler:
* 750 gr. karalahana (bir miktar da tencerenin altını döşemek için gerekecek) * 700 gr. az yağlı kıyma
* 30 gr. çok ince doğranmış sucuk * Az galeta unu
* 2 çorba kaşığı parmesan peyniri * 1 yumurta
* 60 gr. ince doğranmış maydanoz * 1 bardak beyaz şarap
* 1 adet rendelenmiş kuru soğan * 1 diş ezilmiş sarımsak
* 200 ml. sıcak suda eritilmiş 1 adet sebze tablet (bulyon)
* Tuz, karabiber * Küp kesilmiş tereyağı
* Dolmaları sarmak için, doğal rafya (çiçekçilerden alabilirsiniz) veya frenk soğan

Yapılışı:
Karalahana yapraklarını ayıklayıp temizledikten sonra tuzlu sıcak suda beş dakika bekletin. Derince bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, rendelenmiş parmesan peynirini, rendelenmiş kuru soğanı, sarımsak ve doğranmış sucuğu, tuzu ve karabiberi koyarak elinizle iyice yoğurun. Daha sonra yuvarlak köfteler oluşturun. Karalahana yapraklarını temiz bir tepsiye veya tezgâha dizin, köfteleri ortaya yerleştirin ve kare şeklinde sarıp ortadan doğal rafya (veya frenk soğanı) ile bağlayın. Tencereye ilk olarak kenara ayırdığınız karalahana yapraklarını yerleştirin ve üzerine dolmaları dizin. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Pişirirken ara ara kepçeyle sebze suyunu dolmaların üzerinde gezdirip şarabı aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

st-honore-yilbasi-pastasiST. HONORE YILBAŞI PASTASI
6 kişilik / 1 porsiyonu 470 kalori
Malzemeler:

* 3 adet sade hazır pasta tabanı
* 12-14 adet hazır profiterol topları
* 1 paket çikolatalı pastacılık kreması
* 2 paket light krem şanti (toz)
* 100 gr. kırılmış kavrulmuş fındık
* 2 paket hazır çikolatalı glazür
* Renkli konfetiler
* İsteğe göre etrafını çikolata ve truf ile süsleyebilirsiniz.

Yapılışı:
Krem şanti ve marketlerde satılan pastacılık kremasını kutularının arkasındaki tarife göre ayrı kaplarda hazırlayın. Kremaları hazırladıktan sonra 20 dakika buzdolabında bekletin. Profiterol toplarının içlerini, çay kaşığı yardımıyla kremayla doldurun ve kenarda bekletin. Az şekerli kahve ile ıslattığınız pasta tabanının ilkine spatula veya kepçe yardımıyla çikolatalı pastacılık kremasından bolca sürüp fındıkları serpin. Üzerine diğer pasta tabanını yerleştirin ve aynı işlemi bir daha yapın. Daha sonra üçüncü pasta tabanını yerleştirin. Üzerine poşetin arkasındaki tarife göre hazırladığınız çikolatalı glazürlerden bir tanesini spatula yardımıyla iyice yayın. Profiterol toplarını pastanın çevresine istediğiniz şekillerde yerleştirip diğer glazürü gezdirin. St. Honore pastasının alt kenarlarını ister konfetiler ister damla veya truf çikolata ile süsleyebilirsiniz.

kozlenmis-sogan-ve-kurutulmus-domatesli-focacciaKÖZLENMİŞ SOĞAN VE KURUTULMUŞ DOMATESLİ FOCACCIA
6 kişilik / 1 porsiyonu 210 kalori

Malzemeler:
* 500 gr. un * 30 gr. yaş maya * 200 ml. ılık su
* Sızma zeytinyağı * Tuz ve iri deniz tuzu
* 3 adet beyaz soğan * 2 adet doğranmış kuru domates

Yapılışı:
Soğanları soyun, ince ince uzunlamasına kesin ve buzlu suda bekletin. Bir kâseye mayayı aktarın; üzerine suyu yavaşça döküp karıştırarak mayayı eritin. Temiz tezgâha unu tepeleme dökün, ortasını açın; su ile yumuşattığınız mayayı, iki çorba kaşığı zeytinyağını ve bir tutam tuzu buraya aktarın. Elinizle hepsini toplayıp yoğurmaya başlayın (gerekiyorsa tezgâha hafif un ve hamura su serpebilirsiniz). Hamuru iyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp bir kaba aktarın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve elinizle hamura yedirin. Hamurun üzerine bıçakla dört adet, derince kesik atın. Üzerini nemli bezle kapatıp mayalanmaya bırakın. Hamur bir kat daha arttığında hazır demektir.

2-3 cm. derinliğindeki tepsiyi zeytinyağıyla iyice yağlayın. Sonra hamuru parmaklarınızla açın ve tekrar üzerine zeytinyağı gezdirin. Hamurun üzerine hafif deniz tuzu serpin ve yine parmaklarınızla her yanına bastırın. Üzerine buzlu suda bekletip süzdüğünüz soğanları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin (son 10 dakikada fırının üst ızgarasında soğanların üzerlerini hafif yakın). Fırından çıkarttıktan sonra üzerine doğranmış kurutulmuş domates serpin. Oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edin.

sebzeli-jambonlu-muffinSEBZELİ JAMBONLU MUFFİN
4 kişilik / 1 porsiyonu 350 kalori

Malzemeler:
* 150 gr. beyaz un * 150 gr. kepekli un
* 100 gr. az sızma zeytinyağında sotelenmiş dana jambon
* 25 gr. dondurulmuş bezelye * 60 gr. tereyağı
* 25 gr. ufak küp doğranmış, az haşlanmış kabak
* 20 gr. ufak küp doğranmış, konserve kırmızı biber
* 2 yumurta, 1/2 poşet kabartma tozu
* 6 çorba kaşığı parmesan peyniri
* 150 ml. süt * Tuz ve tane öğütülmüş karabiber

Yapılışı:
Bir kaba veya miksere ilk önce un karışımını aktarıp (beyaz ve kepekli un) ayrı bir yerde çırptığınız yumurtaları, sütü, kabartma tozunu, 40 gr. erimiş tereyağını, öğütülmüş karabiberi içine ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Sebzeleri ve parmesanı karışıma ekleyerek, tahta veya silikon kaşıkla karıştırın. Muffin kaplarını kalan tereyağıyla yağlayıp hafif unlayın. Karışımı muffin kaplarına dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30- 45 dakika pişirin.

Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal

Exit mobile version