Yılbaşını evde vereceğiniz minik bir partiyle dostlarınızla beraber geçirmeyi tercih edenlerdenseniz, yemek danışmanı ve tasarımcısı Patrizia Ünder’in hazırladığı bu nefis tarifler tam size göre!
KEÇİ PEYNİRİ KREMASI İLE DOLGULU KİRAZ DOMATESLER
4 kişilik / 1 porsiyonu 180 kalori
Malzemeler:
* 16-20 adet kiraz domates
* 2 çorba kaşığı hazır balsamik glaze
* 100 gr. yumuşak keçi peyniri
* 40 gr. light labne
* 1 tatlı kaşığı ince esmer şeker
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 tatlı kaşığı krema
Yapılışı:
Kiraz domatesleri yıkayıp kurulayın. Dilerseniz domateslerin saplarını üzerinde bırakabilirsiniz. Ayrı bir kapta keçi peyniri, light labne, krema, limon kabuğu rendesi ve esmer şekeri karıştırıp buzdolabında yarım saat bekletin. Kiraz domateslerin şapka kısmını yanlamasına kesin, içini boşaltın. Buzdolabında beklettiğiniz keçi peyniri kremasını, yıldız uç taktığınız pastacılık torbasının içine doldurun. Daha sonra domateslerin içini düzgün bir şekilde doldurun. Yeşil saplı kısmı şapka gibi yanlamasına yerleştirin (krema gözükmeli). Servis tabağına balsamik glaze sıkın, üzerine dolgulu kiraz domatesleri yerleştirin. Frenk soğanı veya yeşil soğanla süsleyerek servise hazır hale getirin.