Formsanté

Yüzerek zayıflanır mı? Yüzme ile nasıl kilo verilir, yararları neler?

Yüzerek zayıflanır mı? Yüzme ile nasıl kilo verilir? Yüzmede hangi stil vücudun neresini çalıştıyor? Yüzerken nelere dikkat edilmeli? Bu soruların yanıtlarını Formsante arşivinden derledik. İnce ve biçimli bir vücuda sahip olmak için her zaman yorucu sporlar ve sıkıcı diyetler mi yapmak gerekiyor? Elbette ki hayır. En sağlıklı sporlardan biri olan yüzme hem çok zevkli hem de vücudu şekillendirmek için ideal. Üstelik yüzerek sadece bir saatte yaklaşık 500 kalori yakmak mümkün.

YÜZMENİN YARARLARI NELER?

Denizi, güneşi ve yüzmeyi kim sevmez ki? Genç-yaşlı, kadın-erkek pek çok kimsenin en çok sevdiği sporların başında geliyor yüzme. Şimdi yazın en güzel ayı Ağustos’tayız, suyla bütünleşmenin tam zamanı. Suda geçirdiğiniz vakti çok daha faydalı hale getirmek mi istiyorsunuz? Bunun en güzel yolu tabii ki yüzmek! Form tutmanın en keyifli yollarından biri. Üstelik yüzmenin bir spor olarak yararları ve beden üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmiyor. Yüzmenin yararları neler diyorsanız yüzmenin bazı yararları şöyle:

Yüzerken kramp girerse ne yapmalıyız?
3 adımda kalorilerden kolayca kurtulun

YÜZMEDE HANGİ STİL VÜCUDUN NERESİNİ ÇALIŞTIRIYOR?

Yüzme tüm vücudu çalıştıran bir spor. Ancak belirli yüzme stilleri vücudun belirli bölgelerini daha yoğun olarak çalıştırıyor. Her yüzme stili farklı miktarda kalori harcatıyor. Örneğin, serbest stil ağırlıklı olarak basen bölgesini, sırt üstü yüzme bel bölgesini, kurbağalama ise kolları ve vücudun üst kısmını daha çok çalıştırıyor.

Serbest stil

Sırt üstü

Kurbağalama

Kelebek

YÜZÜCÜ OMZU NEDİR?

Yüzme sporunda en sık karşılaşılan problemlerin başında “yüzücü omzu” adı verilen rahatsızlık geliyor. Bu, omuz bölgesindeki tendonların şişmesine bağlı olarak gelişen bir rahatsızlık. Nedeniyse kulaç tekniğindeki yanlışlıklar ve bu bölgedeki kasların yeteri kadar esnek olmaması. Bunu ve diğer incinmeleri önlemek için yapılması gereken en doğru şey yüzmeye başlamadan önce birkaç basit ısınma hareketini tekrar etmek. Yüzmeyi öğrenirken doğru teknikle öğrenmek de çok önemli. Çünkü en baştan yanlış öğrenenlerin bunu daha sonra değiştirmesi pek kolay olmuyor.

SUDAN ÇIKTIKTAN SONRA HEMEN DUŞ ALMAYIN

Sudan çıktıktan hemen sonra duş almaksa sakıncalı. Zira yüzerek ısınan adalelerin, birdenbire hızlı soğumaması lâzım. Bu yüzden hemen soğuk bir duş almamak gerekiyor. En az 10 dakika bekledikten sonra ılık bir suyla duş almak en iyisi.

YÜZERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Exit mobile version