Formsanté

Zeytinyağlı kek tarifi

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Pişirme Süresi: 40-45 dakika
Hazırlama Süresi: 10-15 dakika

Zeytinyağlı kek, çıtır bir kabuğa ve zeytinyağın aromatik lezzeti ile zengin bir tada sahiptir. Çay saatlerinde ya da kahvenin yanında servis edilebilir, kahvaltı sofraları için hazırlanabilir, mascarpone peyniri ile kaplanıp çileklerle süslenerek lezzetli bir doğum günü pastasına dönüştürülebilir. Karşı konulamayacak kadar nemli, zengin bir tada sahip zeytinyağlı keki hazırlaması da son derece basittir!

Sızma zeytinyağı, kekin ana malzemesi olduğu için kullanırken çekingen davranmayın. İştah açıcı bir kontrast yaratmak için biberli ya da baharatlı gibi versiyonlarını da kullanabilirsiniz. Bu, tamamen kişisel bir zevk meselesi…

Bir anne keki kadar geleneksel, sızma zeytinyağı ile hazırlanacak kadar da modern bir lezzet olan zeytinyağlı kek, nemli ve yumuşacık dokusu ile evdeki herkesin beğeneceği bir tarif.

Misafirleriniz için her mutfakta bulunan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı kek tarifi için; biraz badem unu ve likör kullanmanızı öneririz. Limon ve vanilyanın da dahil etmesi ile daha pişerken tüm evi nefis kokuların saracağını da garanti edebiliriz!

Az malzemeli, nemli, yumuşak, pratik ve sağlıksız yağ içermeyen bir kek tarifi arıyorsanız, bu zeytinyağlı kek tarifine bir şans verebilirsiniz…

Malzemeler

Nasıl Hazırlanır?

https://www.bizeytin.com/blog/icerik/zeytinyagli-kek-tarifi

Exit mobile version