Zeytinyağlı kek tarifi

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Pişirme Süresi: 40-45 dakika
Hazırlama Süresi: 10-15 dakika

Zeytinyağlı kek, çıtır bir kabuğa ve zeytinyağın aromatik lezzeti ile zengin bir tada sahiptir. Çay saatlerinde ya da kahvenin yanında servis edilebilir, kahvaltı sofraları için hazırlanabilir, mascarpone peyniri ile kaplanıp çileklerle süslenerek lezzetli bir doğum günü pastasına dönüştürülebilir. Karşı konulamayacak kadar nemli, zengin bir tada sahip zeytinyağlı keki hazırlaması da son derece basittir!

Sızma zeytinyağı, kekin ana malzemesi olduğu için kullanırken çekingen davranmayın. İştah açıcı bir kontrast yaratmak için biberli ya da baharatlı gibi versiyonlarını da kullanabilirsiniz. Bu, tamamen kişisel bir zevk meselesi…

Bir anne keki kadar geleneksel, sızma zeytinyağı ile hazırlanacak kadar da modern bir lezzet olan zeytinyağlı kek, nemli ve yumuşacık dokusu ile evdeki herkesin beğeneceği bir tarif.

Misafirleriniz için her mutfakta bulunan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı kek tarifi için; biraz badem unu ve likör kullanmanızı öneririz. Limon ve vanilyanın da dahil etmesi ile daha pişerken tüm evi nefis kokuların saracağını da garanti edebiliriz!

Az malzemeli, nemli, yumuşak, pratik ve sağlıksız yağ içermeyen bir kek tarifi arıyorsanız, bu zeytinyağlı kek tarifine bir şans verebilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 bardak + çeyrek bardak sızma zeytinyağı
  • 2 bardak un (isteğe bağlı olarak tam buğday unu da kullanabilirsiniz)
  • 1/3 bardak badem unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker (+2 çorba kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 3 yemek kaşığı likör (portakal tercih edebilirsiniz)
  • Vanilya özütü

Nasıl Hazırlanır?

  • Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Bir fırça yardımıyla kek kalıbını yağladıktan sonra, üzerine yağlı kağıt serin ve tekrar zeytinyağı sürün.
  • Zeytinyağın üzerine şeker serpin.
  • Un, badem unu, karbonat, kabartma tozu ve tuzu derin bir karıştırma kabında birleştirin.
  • Ayrı bir kasede likör, taze limon suyu ve vanilya özütünü birleştirip karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurta ve toz şekeri birleştirin. İçerisine biraz limon kabuğu rendeleyin ve yüksek hızda mikserle 4-5 dakika çırpın.
  • Çırpmaya devam ederken, sızma zeytinyağı da yavaş yavaş ilave edin.
  • Düşük hızda çırpmaya devam ederken, likörlü karışımı ve kuru malzemeleri de ilave edin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili kek kalıbına alın.
  • Üzerine tekrar toz şeker serpin.
  • Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve kalıbı fırına verin.
  • Keki, fırınınızın ısısına bağlı olarak 40-45 pişirin.
  • Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.
  • Piştikten sonra, kalıptan çıkarmak için 10-15 dakika ılıması için bekleyin.
  • Kekin üzerinde bir kürdan yardımıyla delikler açın ve 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  • Nemli bir doku kazanması için, servis etmeden önce zeytinyağı emmesi için bekleyin.
  • Üzerine toz fıstık ya da dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

https://www.bizeytin.com/blog/icerik/zeytinyagli-kek-tarifi

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here